Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mitä olympiarenkaat symboloivat?

Miksi olympialipussa on viisi eriväristä rengasta?

Lipun viisi rengasta kuvastavat sitä, että olympialaiset yhdistävät viisi maanosaa ystävällismielisen kisailun merkeissä. Renkaat symboloivat Aasiaa, Oseaniaa, Eurooppaa, Afrikkaa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa.

Jokaisessa maailman kansallislipuissa esiintyy ainakin yksi väreistä – sininen, keltainen, musta, vihreä, punainen ja pohjan valkoinen – jotka muodostavat olympialipun renkaineen.

Luonnos kirjepaperille

Symboli esiintyi todennäköisesti ensimmäisen kerran vuonna 1913, kun nykyaikaisten olympialaisten luoja Pierre de Coubertin luonnosteli renkaat kirjepaperille.

Se tapahtui vuosi Tukholmassa pidettyjen olympiakisojen jälkeen. Kaikki viisi maanosaa olivat ensimmäistä kertaa edustettuina Tukholmassa.

Virallisesti renkaat esiintyivät vasta Antwerpenin olympialaisissa vuonna 1920 olympiastadionilla liehuneessa lipussa. Alussa renkaiden grafiikka vaihteli suuresti, ja monesti renkaat esitettiin yhdessä rivissä toisiinsa nivoutuneina.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota