Joe Louis oli kaikkien aikojen voitokkain raskaan sarjan nyrkkeilijä.

Kuka on nyrkkeilyn mestareiden mestari?

Kellä on eniten raskaan sarjan maailmanmestaruuksia?

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Yhdysvaltalainen Joseph Louis Barrow (1914–1981), joka tunnettiin paremmin nimellä Joe Louis, voitti 25 maailmanmestaruusottelua ja oli maailmanmestarina 11 vuotta, kahdeksan kuukautta ja kahdeksan päivää vuosina 1937–1949. Kukaan muu ei voittanut yhtä monta titteliottelua eikä pitänyt mestarin titteliä hallussaan yhtä kauan kuin Louis, jonka lempi­nimi oli ”The Brown Bomber”.

Louisin valtakaudella nyrkkeilyä hallitsivat Yhdysvalloissa korruptoituneet vedon­välittäjät, ja nyrkkei­lijöiden huhuttiin ottelevan keinoja kaihtamatta. Joe Louis oli kuitenkin rehellisen ja kunnianhimoisen urheilijan maineessa.

Sotilaalliset hautajaiset


Louisin voittoputki jatkui vuoteen 1949. Seuraavana vuonna hän hävisi comeback-ottelunsa ja luovutti myö­hemmin samana vuonna Rocky Marcianoa vastaan 8. kierroksella. Se oli hänen uransa viimeinen ottelu.

Louis kuoli vuonna 1981. Presidentti Ronald Reagan myönsi poikkeusluvan haudata hänet sotilaal­lisin kunnianosoituksin Arlingtonin sotilashautausmaalle, minne on haudattu myös muun muassa presidentti Kennedy.

Ehkä sinua kiinnostaa...