Kisaan osallistui kaksi autoa ranskalaiselta De Dion-Boutonilta, joka oli maailman johtava autovalmistaja vuonna 1907.

Kulttuuri - Urheilu

Autokilpailu: Mikä oli Peking-Pariisi-kisa?

Kesällä 2013 järjestettiin veteraaniautokilpailu, jossa ajettiin Pekingistä Pariisiin. Onko totta, että tällainen kisa on järjestetty jo lähes sata vuotta sitten?

Vuoden 1907 autokilpailut

Peking-Pariisi-autokisa oli suuren luokan mediatapahtuma kesällä 1907. Kisa järjes­ti ranskalainen Le Matin -sanomalehti, joka haastoi huimapäät ­todistamaan, että tosimies pääsi autollaan minne halusi.

Kisaan ilmoittautui viisi joukkuetta, joihin kuului ajajia, mekaanikkoja ja toimittajia, sillä joukkueiden piti raportoida kisan kulusta matkan varrelta. ­Kisareitti seurasi Aasian halki ­kulkevia lennä­tinlinjoja, joiden varrelle oli kuljetettu kameleilla ruokaa, tarvikkeita ja poltto­ainetta.

Vain 4 autoa pääsi maaliin

Kilpa alkoi Pekingistä 10. kesä­kuuta 1907, ja se osoittautui vaativaksi koitokseksi niin autoille kuin miehillekin. Autojen tehottomat moottorit eivät ­jaksaneet vetää kuoppaisilla ja jyrkillä vuoristoteillä, ja joukkueet joutuivat vuokraa­maan härkiä vetojuhdiksi. Yhdeltä joukkueelta loppui ­polttoaine keskellä Gobin ­autiomaata, ja miehet olisivat kuolleet, elleivät paimentolai­set olisi pelastaneet heitä.

Neljä muuta autoa pääsivät kuin ihmeen kaupalla perille ­Pariisiin. Ensimmäisen palkinnon, suuren samppanjapullon, kuittasi italialaisen ruhtinaan Scipione Borghesen autokunta, joka tuli Itala-autollaan maaliin 10. elokuuta 1907.

Lue myös:

Urheilu

Voita tai kuole: Baseballjoukkue pelasi henkensä edestä

1 minuuttia
Urheilu

Jalkapallon MM-kisat lukuina

4 minuuttia
Urheilu

Mitä olympiarenkaat symboloivat?

1 minuuttia
Suosituimmat

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!