Top 5: Historian luetuimmat jutut vuonna 2015

Hitler, holokausti ja kammottavat aseet olivat lukijoiden suosikkiaiheita tänä vuonna. Vuoden ehdottomasti luetuimman artikkelin aihe on kuitenkin kaukana niistä. Tässä ovat HISTORIAN hittiartikkelien 5 suosituinta vuonna 2015.

HISTORIAn vuoden 2015 luetuimmat jutut

Napsauttele gallerian kuvia, niin näet, mitkä artikkelit keräsivät eniten lukijoita historianet.fi-sivustossa vuonna 2015.

Numero 5: Hitler: 10 asiaa, joita et tiennyt Führeristä

Hitler-faktat kiinnostivat vuonna 2015! Useimmat tietävät, että Hitler oli kasvissyöjä ja että hän piti makeasta, mutta tiesitkö, että hän kärsi jatkuvista mahavaivoista?

Lue 10 faktaa Hitleristä

Numero 4: Teema: Kansanmurhan kieltäjät

Internetistä löytyy helposti sivustoja, joilla kiistetään juutalaisten kansanmurha toisen maailmansodan aikana. Niiden mukaan kaasukammioita ei ollut olemassa eikä juutalaisia kuollut läheskään niin paljon kuin yleensä väitetään. Holokaustin kiistäjien esittämät teoriat osoittautuvat kuitenkin lähemmin tarkasteltuna kovin hatariksi.

Numero 3: 7 asiaa, joita et tiennyt natseista

Hermann Göring lähetti kalastajan keskitysleirille, koska tämä käytti syöttinä sammakkoa, ja homot pakotettiin heteroseksiin.

Tutustu 7 natsifaktaan täällä

Numero 2: Kymmenen julmaa asetta

Aseiden kehitys on monien mielestä jännittävää luettavaa. Historian aikana on kuitenkin ehditty kehittää ja käyttää monenlaisia tuhoisia aseita. Tähän on koottu niistä muutama.

Tutustu 10 kammottavaan aseeseen täällä

Numero 1: Pääsiäinen: Mikä on pääsiäisen ajankohta?

Tätä pohtivat monet lukijoistamme. Ainakin sitä käsittelevä artikkeli oli vuoden 2015 luetuin.

Haluatko sinäkin tietää vastauksen?