Shutterstock

Tarotkortit yhdistettiin okkultismiin

Nykyisin tarotkortteja käytetään ennustamiseen, mutta alun perin ne olivat puhtaasti pelikortteja.

Nykyään tarot- tai tarokkikortit yhdistetään useimmiten ennustajaeukkoihin ja kristallipalloihin, mutta alun perin niillä pelattiin bridgeä muistuttavaa tarocchi-korttipeliä.

Tarotpakassa oli 78 korttia, ja niistä 22 oli kuvakortteja, joilla oli komeat nimet, kuten Kuolema, Maagikko, Rakastavaiset ja Hirtetty.

Nimet viittaavat luultavasti renessanssiajan Italiassa suosittujen näytelmien vakiohahmoihin, sillä tarotkortit kehitettiin Italiassa 1400-luvulla. Ne olivat etenkin yläluokan suosiossa, ja yläluokka teettikin itselleen arvokkaita käsinmaalattuja korttipakkoja.

Tarotin kuvakorteilla on komeat nimet, kuten ”Aurinko”.

© Shutterstock

Vanhimmat säilyneet tarotkortit ovat peräisin vuodelta 1430, ja ne kuuluivat Milanoa hallinneelle upporikkaalle Viscontin suvulle.

Kolmisensataa vuotta myöhemmin tarotkortit alkoivat kiinnostaa okkultismin harrastajia. Yksi heistä oli entinen ranskalainen pappi Antoine Court. Hän julkaisi vuonna 1781 kirjan, jossa hän väitti tarotkorttien olevan peräisin muinaisesta Egyptistä ja kätkevän egyptiläisten pappien salaisuuksia.

VIDEO – Tarotkorteissa on ripaus okkultismia:

Video

Courtin mukaan kortit auttoivat saavuttamaan korkeamman tietoisuuden tason.

Muutamaa vuotta myöhemmin ranskalainen Jean-Baptiste Alliette kehitteli Courtin teoriaa ja lisäsi siihen piirteitä muun muassa astrologiasta ja antiikin Kreikan filosofiasta. Vuonna 1790 hän julkaisi kirjan, jossa hän selitti kaikkien tarotkorttien merkityksen – ja tasoitti tietä tuleville ennustajille.