Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Caravaggio, Kruunajainen tappuroilla

Tusinamaalaus onkin ehkä mestariteos

Professori ei ollut uskoa silmiään kun huutokaupassa tuli myyntiin aiemmin tuntematon 1600-luvun teos – ja vieläpä Caravaggion tekemä.

Ansorena.com

Professori Massimo Pulini Bolognan taideakatemiasta ei ollut uskoa silmiään ystävänsä esitellessä hänelle espanjalaisessa huutokaupassa myytävän maalauksen.

1600-luvun maalauksen lähtöhinta oli 1 500 euroa, ja huutokauppakamarin mukaan sen oli maalannut espanjalainen, joka jäljitteli italialaista renessanssin ja barokin mestaria Caravaggioa (1571-1610). Professori Pulini oli kuitenkin toista mieltä:

”Tiesin heti, että se on aito Caravaggio.”

Michelangelo Merisi da Caravaggioa (1571–1610) pidetään yhtenä Italian suurimmista taiteilijoista – Leonardo da Vincin (1452–1519) ja kaimansa Michelangelo Buonarottin (1475–1564) rinnalla.

© Ottavio Leoni

Professori tunnisti ”yksityiskohtia, jotka vahvistivat, että maalaus on Caravaggion – esimerkiksi Kristuksen pään asento, valo ja sotilaan kasvot, jotka tuovat mieleen Caravaggion kuuluisimpiin kuuluvan Nuori sairas Bacchus -teoksen.

Caravaggio-maalaus: Kruunajainen tappuroilla

Teoksen mitat ovat 111 x 86 cm, ja se esittää Jeesusta orjantappurakruunussa ennen ristiinnaulitsemistaan.

© Ansorena.com

Hinta voi kohota miljooniin

Pulini on varma, että kyseessä on Kruunajainen tappuroilla, jonka Caravaggio maalasi kilpailua varten vuonna 1605. Se, miten teos on päätynyt Espanjaan, on arvoitus.

Nyt asiantuntijat tutkivat taulun, ennen kuin voidaan varmasti sanoa, onko se aito Caravaggio. Se on toistaiseksi vedetty pois myynnistä, ja Espanjan hallitus on asettanut sen maastavientikieltoon. Kun teos tulee jälleen myyntiin, sen hinta on voinut kohota taivaisiin.

Italialaisen taideasiantuntijan mukaan myyntihinta tulee olemaan noin 50 miljoonaa euroa, jos espanjalainen museo ostaa sen. Yksityiselle myytäessä taulusta voi saada reilusti yli sata miljoonaa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota