Taidehistorioitsija on löytänyt Giotton maalaukseen kätketyt paholaisen kasvot.

Kulttuuri - Taide

Taidehistoria: Kuulusta kirkkofreskosta paljastui paholainen

Taidehistorioitsija Chiara Frugoni löysi paholaisen kasvojen sivukuvan freskosta, joka esittää Franciscus Assisilaisen kuolemaa.

Lähes 800 vuotta paholainen sai olla rauhassa munkkien, tutkijoiden ja turistien uteliailta katseilta Basilica di San Francescon kirkossa, jossa pyhimys Franciscus Assisilaisen maalliset jäännökset sijaitsevat.

Nyt taidehistorioitsija Chiara Frugoni on kuitenkin löytänyt paholaisen profiilin yhdestä kirkon freskoista. Franciscus Assisilaisen elämää kuvaavan freskon on maalannut kuuluisa firenzeläistaiteilija Giotto. 1200-luvun lopulla vaikuttanut taiteilija tuli tunnetuksi naturalistisesta tyylistään.

Paholaisen voi havaita pilvessä Assisilaisen taivaaseen ottoa kuvaavassa maalauksessa. Vihtahousun yläpuolella lentelee myös enkeli.

Asiantuntijoiden mukaan renessanssin aikana oli tavallista esittää sekä paholainen että enkeli läsnä kuoleman hetkellä. Enkeli vei hurskaat taivaaseen ja paholainen puolestaan syntiset helvettiin. Frugonin mukaan taulun paholainen joutuu nyt tarkempaan tarkasteluun.

Lue myös:

Taide

Kuuluisa toisen maailmansodan aikainen yksikkö herätetään henkiin

2 minuuttia
Taide

Taidemaailman ”Indiana Jones” ­jäljittää korvaamattomia aarteita

2 minuuttia
Taide

Michelangelon taide oli liian rivoa Sikstuksen kappeliin

5 minuuttia
Suosituimmat

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!