Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Taidehistorioitsija on löytänyt Giotton maalaukseen kätketyt paholaisen kasvot.

Kulttuuri - Taide

Taidehistoria: Kuulusta kirkkofreskosta paljastui paholainen

Taidehistorioitsija Chiara Frugoni löysi paholaisen kasvojen sivukuvan freskosta, joka esittää Franciscus Assisilaisen kuolemaa.

Lähes 800 vuotta paholainen sai olla rauhassa munkkien, tutkijoiden ja turistien uteliailta katseilta Basilica di San Francescon kirkossa, jossa pyhimys Franciscus Assisilaisen maalliset jäännökset sijaitsevat.

Nyt taidehistorioitsija Chiara Frugoni on kuitenkin löytänyt paholaisen profiilin yhdestä kirkon freskoista. Franciscus Assisilaisen elämää kuvaavan freskon on maalannut kuuluisa firenzeläistaiteilija Giotto. 1200-luvun lopulla vaikuttanut taiteilija tuli tunnetuksi naturalistisesta tyylistään.

Paholaisen voi havaita pilvessä Assisilaisen taivaaseen ottoa kuvaavassa maalauksessa. Vihtahousun yläpuolella lentelee myös enkeli.

Asiantuntijoiden mukaan renessanssin aikana oli tavallista esittää sekä paholainen että enkeli läsnä kuoleman hetkellä. Enkeli vei hurskaat taivaaseen ja paholainen puolestaan syntiset helvettiin. Frugonin mukaan taulun paholainen joutuu nyt tarkempaan tarkasteluun.

Lue myös:

Vandaalit aarre Puola
Arkeologia

Pelätty barbaariheimo jätti jälkeensä valtavan kolikkoaarteen

2 minuuttia
Taide

”Kirjallisuus ei sovi naisen elämään”

6 minuuttia
Taide

Jäljennös valottaa aidon Mona Lisan yksityiskohtia

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota