Taidehistoria: Kuulusta kirkkofreskosta paljastui paholainen
Taidehistorioitsija Chiara Frugoni löysi paholaisen kasvojen sivukuvan freskosta, joka esittää Franciscus Assisilaisen kuolemaa.

Taidehistorioitsija on löytänyt Giotton maalaukseen kätketyt paholaisen kasvot.
Lähes 800 vuotta paholainen sai olla rauhassa munkkien, tutkijoiden ja turistien uteliailta katseilta Basilica di San Francescon kirkossa, jossa pyhimys Franciscus Assisilaisen maalliset jäännökset sijaitsevat.
Nyt taidehistorioitsija Chiara Frugoni on kuitenkin löytänyt paholaisen profiilin yhdestä kirkon freskoista. Franciscus Assisilaisen elämää kuvaavan freskon on maalannut kuuluisa firenzeläistaiteilija Giotto. 1200-luvun lopulla vaikuttanut taiteilija tuli tunnetuksi naturalistisesta tyylistään.
Paholaisen voi havaita pilvessä Assisilaisen taivaaseen ottoa kuvaavassa maalauksessa. Vihtahousun yläpuolella lentelee myös enkeli.
Asiantuntijoiden mukaan renessanssin aikana oli tavallista esittää sekä paholainen että enkeli läsnä kuoleman hetkellä. Enkeli vei hurskaat taivaaseen ja paholainen puolestaan syntiset helvettiin. Frugonin mukaan taulun paholainen joutuu nyt tarkempaan tarkasteluun.