Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Musée du louvre
Kulttuuri - Taide

Onko Mona Lisan takana toinen nainen?

Erikoisella valotekniikalla tehty analyysi paljastaa, että Mona Lisan muotokuvan taakse kätkeytyy toinen naishahmo.

Taas uusi Mona Lisa -mysteeri

Leonardo da Vincin arviolta vuonna 1507 valmistunut maalaus arvoituksellisesti hymyilevästä Mona Lisasta kätkee alleen toisen muotokuvan, väittää ranskalaistutkija Pascal Cotte.

Cotte on analysoinut taulun kerroksia vuodesta 2004 erityisellä valotekniikalla, ja hän sanoo alemman muotokuvan poikkeavan niin paljon taulussa nyt näkyvistä kasvoista, että kyse on eri henkilöstä.

Maalauksessa on kaksi naista

Kuuluisan Mona Lisan uskotaan esittävän rikkaan firenzeläisen silkkikauppiaan vaimoa Lisa del Giocondoa. Cotten mukaan alla olevassa muotokuvassa on Leonardon tukijan Guiliano di Lorenzi de Medicin rakastajatar Mona Pacifica.

© Musée du Louvre

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota