Poliittisten analyytikkojen mukaan taidekaupan tarkoitus oli ehkä yrittää asemoida Saudi-Arabia taidemaaksi ja edistää maan poliittisia intressejä.
Saudi-Arabia haluaa pitää yllä hyviä suhteita naapurimaahansa Arabiemiirikuntiin, ja vuonna 2017 huhuttiin, että Salvator Mundi asetettaisiin esille Arabiemiirikuntien pääkaupungin Abu Dhabin uuteen Louvren taidemuseoon.
Niin ei kuitenkaan tapahtunut, eikä Salvator Mundin nykyistä olinpaikkaa tiedetä varmuudella.
Salvator Mundin alkuperästä kiistellään
Salvator Mundia pidetään itsensä mestari Leonardo da Vincin teoksena vuoden 1500 tienoilta, ja teoksen luultiin tuhoutuneen, kunnes se jälleen löydettiin vuonna 2005.
Aluksi maalauksen uskottiin olevan Leonardon alkuperäisen Salvator Mundi -maalauksen kopio, jonka tekijä oli joku mestarin oppilaista.
Kun teosta restauroitiin vuonna 2006, paljastui, että siinä oli käytetty nimenomaan Leonardolle tyypillisiä tekniikoita, minkä jälkeen sitä on yleisesti pidetty Leonardon alkuperäisenä työnä.
Salvator Mundi jakaa kuitenkin edelleen mielipiteitä, sillä moni kansainvälinen taideasiantuntija epäilee yhä maalauksen aitoutta.
Yhdysvaltalaisen taidehistorioitsijan Robert B. Simonin mukaan Leonardon oppilaat ja seuraajat tekivät alkuperäisestä Salvator Mundista yli 30 kopiota.