Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ikivanhat maalaukset on saatu esiin laserin avulla.

Kulttuuri - Taide

Harvinainen apostolien kuva

Syvältä Rooman katujen alta on löydetty vanhin tunnettu kuva apostoleista. Seinämaalaus, joka kuvaa Johannesta, Paavalia, Andreasta ja Pietaria, koristaa ylhäisönaisen haudan kattoa Rooman katakombeissa. Haudan arvioidaan olevan peräisin 300-luvulta, jolloin keisari Konstantinus Suuri laillisti kristinuskon Rooman valtakunnassa.

Tutkijoiden mukaan nyt löydetyt maalaukset ovat erityisen mielenkiintoisia siksi, että ne ovat todennäköisesti olleet esikuvina myöhemmille kuvauksille apostoleista.

Kuvat löytyivät Santa Tecla -katakombien kunnostustöiden yhteydessä. Katakombit sijaitsevat Roomassa Ostiensen kaupunginosassa.

Lue myös:

Taide

”Kirjallisuus ei sovi naisen elämään”

6 minuuttia
Taide

Da Vincin valtaisa pronssihevonen

1 minuuttia
Taide

Jäljennös valottaa aidon Mona Lisan yksityiskohtia

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota