Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Surmanajoa leijonien kanssa

Ferald Egbert sai yleisön haukkomaan henkeään ajaessaan areenalla surmanajoa leijonansa kanssa.

Hulton Archive/Getty Images

Surmanajot, joissa hurjapäät kiisivät moottoripyörillä tai autoilla pyöreänmuotoisen areenan, niin sanotun pytyn, seiniä pitkin, olivat suosittua viihdettä 1900-luvun alussa.

1920-luvun puolivälissä Yhdysvalloissa lajista kehitettiin yksi historian omituisimmista viihdemuodoista: surmanajo leijonien kanssa.

Aluksi leijonat saivat jahdata ajajia ympäri areenaa. Ferald Egbert meni vielä pidemmälle, kun hän kiinnitti ajokkiinsa sivuvaunun ja opetti leijonan makaamaan siinä ajon aikana.

Ohjelmanumerosta tuli suurmenestys, sillä olihan toki ihan eri asia vain kiitää pytyn seiniä autolla kuin tehdä se 200-kiloisen ärjyvän leijonan kanssa.

Moni surmanajaja alkoi jäljitellä kuolemaa halveksuvaa temppua, ja sitä esitettiin innostuneelle yleisölle seuraavat 40 vuotta.

Lue myös:

Arkeologia

Maan alta paljastui nekropoli

2 minuuttia
Urheilu

Autokauppias keksi hullun urheilulajin

1 minuuttia
Yhteiskunta

Arvoitus ratkesi: Tämän vuoksi leijonat saalistivat ihmisiä

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota