Näin saivat alkunsa Michelin-tähdet
Michelin-oppaan alkuperäinen tarkoitus oli saada autoilijat tien päälle ja myydä enemmän renkaita. Nopeasti osoittautui, että ihmisiä kiinnostivat eniten oppaan ruokapaikkasuositukset.

Ensimmäinen Michelin-opas painettiin vuonna 1900, ja sen painos oli 35 000 kappaletta.
Ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin ravintolalle vuonna 1926. Idea oli ranskalaisten rengasvalmistajien Édouard ja André Michelinin, jotka olivat vuodesta 1900 julkaisseet autoilijoille pientä ilmaista opaskirjaa.
Michelinien oppaassa oli Ranskan kartta, tietoja huoltoasemista sekä suosituksia hotelleista ja ravintoloista, ja sen tarkoitus oli rohkaista ihmisiä automatkoille rengasmyynnin vauhdittamiseksi.
Oppaasta tuli erittäin suosittu, ja autokannan kasvun myötä sitä laajennettiin niin, että vuonna 1920 se kattoi jo suuren osan Eurooppaa.
Anonyymit arvioijat jakoivat tähtiä
Lukijoita kiinnostivat erityisesti ravintolasuositukset, ja siksi Michelinit päättivät palkata ihmisiä testaamaan ja arvioimaan ravintoloita henkilökunnan huomaamatta. Näiden arvioiden perusteella erityisen hyvien ravintoloiden kohdalle merkittiin tähti vuonna 1926.
Nykyinen kolmiportainen Michelinin tähtiluokitus otettiin käyttöön vuonna 1931.