Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Farkkujen suosio perustuu niiden kestävyyteen.

Kulttuuri

Milloin farkut keksittiin?

Keksikö Levi Strauss farkut, kuten usein väitetään?

Alun perin Genovasta

Italialaisessa Genovan kaupunkivaltiossa valmistettiin jo 1500-luvulla kestävästä kankaasta työhousuja laivaston merimiehille. Ranskalaiset halusivat kopioida genovalaisten kehittämän kankaan ja keksivät kankaan, joka sai nimen denim. Ranskalaiset alkoivat kutsua housuja siitä tehtyjä nimellä "Bleu de Gênes" - genovansininen - jossa sana Gênes muistuttaa sanaa ”jeans”. Siitä tulee farmarihousujen eli farkkujen kansainvälinen nimi.

Amerikkaan 1700-luvulla

1700-luvulla brittiläiset kauppiaat tutustuivat farkkuihin ja veivät niitä mukanaan Amerikkaan, jossa kaivostyöläiset, rautatieläiset ja tehdastyöläiset innostuivat kestävistä työhousuista. Saksasta Yhdysvaltoihin muuttanut kauppias Levi Strauss sai vuonna 1873 patentin denimhousuille, jotka oli vahvistettu metalliniiteillä helposti kuluvista ja repeytyvistä kohdista.

Lue myös:

Urheilu

Autokauppias keksi hullun urheilulajin

1 minuuttia
Arkielämä

Missä farkut keksittiin?

2 minuuttia
Kulttuuri

Milloin naiset alkoivat käyttää housuja?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota