Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maailman vanhin emoji

Sana ”emoji” pääsi sanakirjaan vuonna 2013. Slovakialaisten tutkijoiden mukaan emojeita on kuitenkin käytetty jo lähes 400 vuotta.

Wikipedia

Slovakian kansallisarkiston tutkijat Trenčínissä kuvailevat mahdollisia tapahtumia näin:

Vuonna 1635 lakimies Jan Ladislaides oli saanut tehtäväkseen tarkastaa Strážov-vuorten lähellä sijainneen kylän tilikirjat.

Hän oli näkemäänsä tyytyväinen, joten hän piirsi hyväksyntänsä merkiksi papereihin allekirjoituksensa viereen pienen ympyrän.

Ympyrän keskelle hän lisäsi kaksi pistettä ja viivan – eli hän piirsi kuvan, jonka useimmat nykyään tunnistavat hymiöksi.

Hymynaama merkitsi hyväksymistä

Trenčínin kansallisarkiston johtajan Peter Brindzan mukaan tutkijat eivät tietenkään tiedä, onko maailman vanhimman tunnetun emojin tarina juuri tuo.

Joka tapauksessa lakimies Jan Ladislaides merkitsi vuonna 1635 hymynaamalla hyväksyvänsä tilit.

”On tietenkin mahdollista, että on vanhempiakin emojeita, joita ei vain ole löydetty, mutta tämä kuuluu ehdottomasti vanhimpiin”, Peter Brindza kertoi.

Myönteinen merkki

Vaikka emojin suu näyttää pikemminkin neutraalilta kuin hymyilevältä, Brindzan mielestä ei ole epäilystäkään, etteikö sen tarkoitus ole ollut myönteinen.

Lakimies on nimittäin kirjoittanut asiakirjaan hyväksyntänsä myös sanallisesti allekirjoituksensa ja emojin oheen.

Ensimmäiset digitaaliset emojit luotiin Japanissa vuonna 1999, ja vuonna 2013 sana ”emoji” pääsi Oxford English Dictionaryyn. Joka päivä maailmassa lähetetään ja vastaanotetaan yli kuusi miljardia emojia.

Lue myös:

Urheilu

Autokauppias keksi hullun urheilulajin

1 minuuttia
Kulttuuri

Milloin naiset alkoivat käyttää housuja?

1 minuuttia
Urheilu

Härkätaistelu: Kiehtovaa vai kauheaa?

4 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota