Kyllästyi Moulin Rougeen: Tanssijatar halusi luoda oman show’n
La Goulue oli aikansa suosituin cancan-tähti ja pariisilaisen Moulin Rouge -kabareen ehdoton vetonaula. Vuonna 1895 hän päätti ottaa riskin ja sijoitti säästönsä omaan vatsatanssishow’hunsa.

Kun cancan syntyi 1830-luvulla, sitä eivät esittäneet naiset, vaan etenkin miehet innostuivat potkimaan jalkojaan korkealle ilmaan.
Pariisilaisen Moulin Rouge -kabareen suuri sali kylpi tähtitaivasta jäljittelevän katon kaasulamppujen valossa.
Orkesteri soitti vauhdikasta galoppia, ja samppanja kupli iloisesti asiakkaiden laseissa. Esiintymislavalla cancan-tanssijattaret nostelivat helmojaan ja viskoivat sääriään ilmaan.
Yksi Moulin Rougen eli ”Punaisen myllyn” cancan-tähdistä, La Goulue eli ”ahmatti”, hypähti etumaisten katsojien eteen ja potkaisi leikkisästi silinterihatun erään herran päästä. Tämän seuralaiset tarttuivat omiin hattuihinsa ja heittivät ne innoissaan ilmaan.
Sitten La Goulue heitti kärrynpyörän, ja lopuksi hän kääntyi selin yleisöön, kumartui ja nosti hamettaan niin, että yleisö saattoi nähdä hänen silkkiset alushousunsa.
Miehet tuijottivat ahnaasti La Gouluen silkin verhoamaa takamusta, ja kun he huomasivat punaisen sydämen, jonka tämä oli ommellut pöksyihinsä, he puhkesivat villeihin huutoihin.
Oli vuosi 1890, ja Moulin Rouge vietti puolivuotisyntymäpäiväänsä. Cancan oli kabareen vetonaula, ja herrasmiehet suorastaan tungeksivat katsomaan cancan-esityksiä nähdäkseen tanssijattarien nostelevan helmojaan ja esittelevän yleisölle reisiään ja aluspöksyjään.
Moulin Rougen cancan-esitys perustui villiin ja vauhdikkaaseen tanssiin, joka oli syntynyt 1830-luvulla Pariisin köyhän työväestön tanssihalleissa.
Niissä miehet ja naiset saattoivat unohtaa arkiset huolensa ja nauttia toistensa seurasta niin tanssilattialla kuin tanssisalin hämärissä nurkissakin.