Tutkijat ovat 200 vuotta pohtineet, onko Shakespeare todella haudassa, jonka väitetään olevan hänen. Epäilyt ovat vain kasvaneet, kun on selvinnyt, että haudassa ei olekaan lainkaan pääkalloa.

© Shutterstock

Shakespearen kallo puuttuu haudasta

Arvostelijat ovat pitkään kyseenalaistaneet Shakespearen hautapaikan, ja nyt epäilyt näyttävät vahvistuvan: haudassa ei ole pääkalloa.

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Staffordshiren yliopiston tutkijat luotasivat Shakespearen hautaa ja tulivat siihen tulokseen, että runoilijan kallo ei todennäköisesti ole haudassa. 

Shakespearen uskotaan haudatun Stratford-upon-Avonin Church of the Holy Trinity -kirkkoon. Hautaan ei kuitenkaan ole merkitty Shakespearen nimeä, ja tutkijat ovat jo yli 200 vuotta väitelleet siitä, onko kuuluisa runoilija todella haudattu sinne. 

Tutkijat luotaavat Shakespearen hautaa Holy Trinity Churchissa Lontoon luoteispuolella. Monet historioitsijat ovat epäilleet, ettei Shakespeare ole haudassa, joka on heidän mukaansa muun muassa liian lyhyt.

© Arrow Media/Channel 4

Pään kohdalta on myllerretty

Nyt, 400 vuotta Shakespearen kuoleman jälkeen, arkeologit ovat luodanneet hautaa maatutkalla.

”Tutkakuvista näkyy, että hautaa on myllerretty vainajan pään kohdalta. Olen varma, ettei hänen kallonsa ole Church of the Holy Trinityn haudassa”, kertoo projektin johtaja, arkeologi Erica Utsi.

Seuraavaksi tutkijat yrittävät selvittää, missä Shakespearen kallo on, jos se ­kerran ei ole haudassa yhdessä hänen muiden jäännöstensä kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...