TV-Radio Mirror
Marilyn Monroe

Miten Marilyn Monroe kuoli?

Marilyn Monroe oli yksi maailman suosituimmista ja rakastetuimmista filmitähdistä, mutta sisäiset demonit piinasivat häntä. Elokuussa 1962 Monroe antoi niille periksi.

Marilyn Monroe oli vasta 36-vuotias, kun hänen psykiatrinsa löysi hänet makaamasta elottomana sängyssään hieman ennen aamun sarastusta sunnuntaina 5. elokuuta 1962.

Maailmankuulu filmitähti oli edellisinä kuukausina tuntenut musertuvansa ulkomaailman paineiden ja odotusten alle. Monroe oli 1950-luvulla ollut yksi maailman suosituimmista filmitähdistä, mutta nyt hänen elokuvansa eivät tuntuneet enää saavan entisen kaltaista huomiota ja hänen nimensä yhdistettiin yhä useammin erilaisiin skandaaleihin.

Tähdellä oli myös lisääntyviä terveysongelmia, ja hän oli alkanut käyttää suuria määriä lääkkeitä.

Kohtalokkaana elokuun yönä Marilyn Monroen kotiapulainen alkoi epäillä, että tähdellä ei ollut kaikki hyvin. Hän kutsui paikalle Monroen psykiatrin, joka tunkeutui tähden makuuhuoneeseen ja totesi tämän kuolleeksi.

Marilyn Monroe

Monroen viimeinen elokuva Sopeutumattomat valmistui vuonna 1961 ja floppasi taloudellisesti.

© TV-Radio Mirror

Oikeuslääkärit: se oli itsemurha

Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa todettiin, että Monroe oli kuollut unilääkkeiden yliannostukseen. Tutkimuksissa ei löydetty mitään rikokseen viittaavaa, ja koska Monroen aiemmat itsemurha-ajatukset ja lääkkeiden väärinkäyttö olivat tiedossa, lääkärit totesivat filmitähden tehneen itsemurhan.

Tähden äkillinen kuolema synnytti kuitenkin huhuja, joiden mukaan Monroe oli murhattu. ”Epäiltyihin” kuuluivat muun muassa presidentti John F. Kennedy ja hänen veljensä Robert F. Kennedy, joilla kummallakin väitettiin olleen suhde Monroen kanssa.

Salaliittoteoriat rehottivat sitkeästi vuosia, ja Los Angelesin yleinen syyttäjä päätti avata Marilyn Monroen kuoleman tutkinnan uudelleen vuonna 1982. Tutkinnan tulos tuki alkuperäistä kuolinsyyraporttia, eikä siinä löytynyt todisteita rikollisesta toiminnasta.