Kuka Reuter oli?

Mistä Reuters-uutistoimisto on saanut nimensä?

Reutersin sähkeet välittivät nopeasti tietoja päivälehdille.

Reutersin perustaja oli Paul Julius Reuter, juutalaisen perheen poika, joka syntyi Saksan Kasselissa vuonna 1816. Hänen alkuperäinen nimensä oli Israel Beer Josaphat, mutta vuonna 1845 hän muutti Lontooseen, kääntyi kristinuskoon ja muutti nimensä. Viitisen vuotta myöhemmin hän muutti takaisin Saksaan ja perusti sähkösanoma- ja kirjekyyhkytoimiston Belgian rajalla olevaan Aacheniin.

Vuonna 1851 Reuter palasi Lontooseen ja perusti Lontoon pörssin lähelle sähkösanomatoimiston, joka alkoi välittää pörssitietoja Lontoon ja Pariisin välillä Englannin kanaalissa kulkevaa uutta merenalaista Calaisin–Doverin-kaapelia pitkin. Uutistoiminta kasvoi, ja pian Reuter’s Bureau välitti myös päivittäin uutisia London Timesille ja muille brittilehdille. Vuonna 1858 nimellä ”Reuters” tunnettu uutistoimisto oli jo saavuttanut mainetta ja vankan aseman monien Britannian päivälehtien tiedonvälittäjänä.

Se muun muassa kertoi ensimmäisenä eurooppalaisena uutistoimistona Yhdysvaltain presidentin Abraham Lincolnin murhasta huhtikuussa 1865. Vähitellen uutistoimiston toiminta laajeni, ja se perusti sivukonttoreita ympäri maailmaa.