Nostradamus laski planeettojen asemia vanhan kreikkalaisen järjestelmän avulla.

© ©360production

5 hurjaa ennustusta Nostradamukselta

Aikana, jolloin eurooppalaiset pitivät astrologiaa tieteenä, lääkäri Nostradamuksen ennustukset olivat arvossaan. Monet löytävät niistä yhtymäkohtia maailmanhistorian tapahtumiin, kun taas toiset pitävät niitä silkkana mielikuvituksen tuotteena.

keskiviikko 27. maaliskuuta 2019 teksti Lasse Telling Madsen

Nostradamus kiehtoo edelleen yli neljäsataa vuotta kuolemansa jälkeen. Ranskalaislääkäri on joidenkuiden mielestä ennustanut kuninkaan kuoleman, Hitlerin hyökkäyksen Puolaan ja terrori-iskut World Trade Centeriin. 

Nostradamus kuoli jo vuonna 1567, mutta hänen ”Profetiat”-teostaan on sen jälkeen luettu ja tulkittu yhä uudelleen kriisiaikoina ja katastrofien sattuessa. Erityisesti seuraavat ennustukset ovat tunnettuja:  

1. Lontoon palo

1666

”Lontoo vaatii oikeamielisten verta / tulipallot polttavat / vanha katedraali romahtaa”, kirjoitti Nostradamus säkeessä 51. Ennustusta pidettiin todisteena hänen näkijän kyvyistään Lontoon – ja St. Paulin katedraalin – palaessa vuonna 1666. 

2. Vapaudenpatsas rakennetaan

1886

”Suurten alusten vasta valittu suojelija / näkee kirkkaan liekin loistavan / se valaisee lampun lailla suuren alueen.” Runon on uskottu lupaavan loistavaa tulevaisuutta Yhdysvalloille, jossa Vapaudenpatsaan soihtu palaa New Yorkin yllä.

3. Hitlerin hyökkäys Puolaan

1939

”Vapaus on mennyttä / Tumma ja tuima roisto sen riistää /Kun sillat avataan / Venetsia on kauhistuva Histerin teoista.” Todellisuudessa Hister oli Tonavan latinankielinen nimi.

Nostradamus ei ennustanut Adolf Hitlerin tekoja – profetia puhuu Tonavasta.

© Getty Images

4. Maailmanloppu

1999

Maailmanloppua on enteilty runosta, jossa mainitaan tarkka vuosiluku: ”Vuosi 1999, seitsemäs kuukausi /Taivaasta saapuu kauhun kuningas /Ja palauttaa henkiin suuren mongolien kuninkaan / Ennen ja jälkeen Mars on menestyvä.”

5. Terrori-iskut 11. syyskuuta

2001

”Taivas on liekehtivä 45 asteen vaiheilla /Tuli lähestyy suurta kaupunkia / Liekit leimahtavat ja leviävät heti.” Runosta on löydetty viittaus New Yorkin sijaintiin 45. leveysasteella tai toisen pilvenpiirtäjään osuneen lentokoneen törmäyskulmaan.

Nostradamuksen tulevaisuuden ennustuksia on kautta aikojen tulkittu vaihtelevasti. Sama ennustus yhdistettiin vuonna 1995 Halen-Boppin komeettaan, vuonna 1996 mystiseen lentoturmaan New Yorkin lähellä ja 11. syyskuuta 2001 jälkeen World Trade Centerin terrori-iskuihin.
© Getty Images

Onnettomuuksia aina vuoteen 3797

Jos uskoo synkkiin ennustuksiin, ihmiskunnalla ei tule olemaan helppoa, sillä Nostradamus on luvannut kryptisin sanankääntein kriisejä ja katastrofeja aina vuoteen 3797.

Itse Nostradamus eli vaihtelevaa elämää. Hän syntyi ruton aikaisessa Euroopassa, opiskeli lääkäriksi ja päätti uransa menestyksekkäänä hoviastrologina Ranskassa.

Kun tilaat HISTORIA-lehden, voit lukea lisää kiistellystä ennustajasta, joka omisti elämänsä tulevien tapahtumien lukemiseen planeettojen asennoista.

Nyt meillä onkin esittää sinulle erittäin hyvä tarjous.

Miksi kannattaa tilata heti

Meillä on juuri nyt ekstrahyvä tilauspaketti sinulle, joka rakastat historiallisia tv-sarjoja. Tilaajana saat:

  • 3 numeroa HISTORIA-lehteä – joista ensimmäisessä on paljastuksia tv-sarja Viikinkien historiallisuudesta ja tietenkin Nostradamuksen tarina.

  • ”Historialliset TV-SARJAT” – digitaalisen erikoisnumeron, jossa tutustutaan viiden ikonisen tv-sarjan historiallisiin taustoihin.

  • HISTORIAn digitaalisen arkiston käyttöösi – eli pääset lukemaan verkossa lehden 12:ta viimeisintä numeroa.

  • Vapaavalinnaisen lahjan – voit esimerkiksi valita nämä hienot Hi-fi Bluetooth -kuulokkeet.

Tämän kaiken saat hintaan 17,90 euroa – eli säästät 111,85 euroa!

TARTU TARJOUKSEEN

Ehkä sinua kiinnostaa...