Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 hurjaa ennustusta Nostradamukselta

Aikana, jolloin eurooppalaiset pitivät astrologiaa tieteenä, lääkäri Nostradamuksen ennustukset olivat arvossaan. Monet löytävät niistä yhtymäkohtia maailmanhistorian tapahtumiin, kun taas toiset pitävät niitä silkkana mielikuvituksen tuotteena.

©360production

Nostradamus kiehtoo edelleen yli neljäsataa vuotta kuolemansa jälkeen. Ranskalaislääkäri on joidenkuiden mielestä ennustanut kuninkaan kuoleman, Hitlerin hyökkäyksen Puolaan ja terrori-iskut World Trade Centeriin.

Nostradamus kuoli jo vuonna 1567, mutta hänen ”Profetiat”-teostaan on sen jälkeen luettu ja tulkittu yhä uudelleen kriisiaikoina ja katastrofien sattuessa. Erityisesti seuraavat ennustukset ovat tunnettuja:

1. Lontoon palo

1666

”Lontoo vaatii oikeamielisten verta / tulipallot polttavat / vanha katedraali romahtaa”, kirjoitti Nostradamus säkeessä 51. Ennustusta pidettiin todisteena hänen näkijän kyvyistään Lontoon – ja St. Paulin katedraalin – palaessa vuonna 1666.

2. Vapaudenpatsas rakennetaan

1886

”Suurten alusten vasta valittu suojelija / näkee kirkkaan liekin loistavan / se valaisee lampun lailla suuren alueen.”Runon on uskottu lupaavan loistavaa tulevaisuutta Yhdysvalloille, jossa Vapaudenpatsaan soihtu palaa New Yorkin yllä.

3. Hitlerin hyökkäys Puolaan

1939

”Vapaus on mennyttä / Tumma ja tuima roisto sen riistää /Kun sillat avataan / Venetsia on kauhistuva Histerin teoista.” Todellisuudessa Hister oli Tonavan latinankielinen nimi.

Nostradamus ei ennustanut Adolf Hitlerin tekoja – profetia puhuu Tonavasta.

© Getty Images

4. Maailmanloppu

1999

Maailmanloppua on enteilty runosta, jossa mainitaan tarkka vuosiluku: ”Vuosi 1999, seitsemäs kuukausi /Taivaasta saapuu kauhun kuningas /Ja palauttaa henkiin suuren mongolien kuninkaan / Ennen ja jälkeen Mars on menestyvä.”

5. Terrori-iskut 11. syyskuuta

2001

”Taivas on liekehtivä 45 asteen vaiheilla /Tuli lähestyy suurta kaupunkia / Liekit leimahtavat ja leviävät heti.” Runosta on löydetty viittaus New Yorkin sijaintiin 45. leveysasteella tai toisen pilvenpiirtäjään osuneen lentokoneen törmäyskulmaan.

Nostradamuksen tulevaisuuden ennustuksia on kautta aikojen tulkittu vaihtelevasti. Sama ennustus yhdistettiin vuonna 1995 Halen-Boppin komeettaan, vuonna 1996 mystiseen lentoturmaan New Yorkin lähellä ja 11. syyskuuta 2001 jälkeen World Trade Centerin terrori-iskuihin.

© Getty Images

Onnettomuuksia aina vuoteen 3797

Jos uskoo synkkiin ennustuksiin, ihmiskunnalla ei tule olemaan helppoa, sillä Nostradamus on luvannut kryptisin sanankääntein kriisejä ja katastrofeja aina vuoteen 3797.

Itse Nostradamus eli vaihtelevaa elämää. Hän syntyi ruton aikaisessa Euroopassa, opiskeli lääkäriksi ja päätti uransa menestyksekkäänä hoviastrologina Ranskassa.

Lue myös:

Kulttuurihenkilöt

Varhainen feministi valitteli kanssasisartensa toimettomuutta

5 minuuttia
Kulttuurihenkilöt

Houdini: Kahlekuningas, hurmuri ja loputtoman itsevarma

13 minuuttia
Toinen maailmansota

”Täällä Lontoo, täällä Lontoo”

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota