3 kuuluisuutta, jotka kaivettiin haudastaan

Kuolleita kuuluisuuksia on kaivettu haudoistaan muun muassa isyystutkimusten ja salaliittoteorioiden vuoksi. Kerromme kolmesta hätkähdyttävästä tapauksesta.

Jesse James, Salvador Dalí ja James Brown joutuivat kaikki dna-testiin kuolemansa jälkeen.

© Wikipedia

Jesse Jamesia epäiltiin vedätyksestä

Pankkirosvo Jesse Jamesia jahdattiin kuumeisesti Yhdysvalloissa 1870-luvulla, kun hän koplineen ryösti pankin toisensa jälkeen.

Kun hänet vuonna 1882 tapettiin laukauksella takaraivoon, pian alkoivat kiertää huhut, että surmattu olikin joku toinen, joka ammuttiin ja haudattiin Jesse Jamesina.

Vuonna 1995 kuitenkin todistettiin ruumiista otetun dna-näytteen avulla, että Jesse Jamesin haudassa lepäsi kuulu roisto itse.

James Brownilta sahattiin jalat irti

Omaperäinen laulutyyli ja lavashow tekivät James Brownista rikkaan ja kuuluisan. Rahojensa vuoksi hän kuitenkin menetti jalkansa kuolemansa jälkeen.

James Brownin lapset väittivät, että hänet oli steriloitu 80-luvulla eikä hän siten voinut olla vuonna 2001 syntyneen James Jr.:n isä. James Jr.:n äiti on James Brownin viimeinen vaimo Tomi Rae Hynie.

Hynie kuitenkin väitti kivenkovaan, että James Jr. oli Brownin poika.

Tuomari määräsi, että vainajasta otettaisiin dna-näyte asian selvittämiseksi, mutta ruumis oli niin täynnä palsamointinestettä, että näytteen ottaminen normaalisti oli mahdotonta. Siksi laulajalta piti katkaista jalat, jotta näyte saatiin luuytimestä.

”Mieheltäni – maailman parhaalta tanssijalta – sahattiin jalat irti,” Hynie valitti.

Dna-testi osoitti, että James Jr. on James Brownin poika.

Video

Tarotkorttiennustaja vaati Dalín perintöä

Espanjalaisella taiteilijalla Salvador Dalílla ei ollut aviotonta tytärtä, paljastui dna-testin tuloksesta viime viikolla.

Taiteilijan ruumis nostettiin haudasta suuren kohun saattelemana heinäkuussa, kun ennustajana elantonsa hankkiva Pilar Abel -niminen nainen väitti olevansa äitinsä ja Dalín välisen suhteen hedelmä – ja siten myös taiteilijan jälkeensä jättämien miljoonien perijä.