Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

ensimmäinen kauneuskuningatar

Kuka oli ensimmäinen kauneuskuningatar?

Kauneuskilpailuja on järjestetty jo keskiajalla, mutta ensimmäinen varsinainen ”kauneuskuningatar” valittiin 1800-luvulla.

Florilegius/Bridgeman Images

Erilaisia kauneuskilpailuja on järjestetty etenkin kansanjuhlien yhteydessä jo keskiajalta lähtien. Monissa Euroopan maissa esimerkiksi toukokuun ensimmäisen päivän eli vapun juhlinnoissa on valittu kevään kunniaksi kevätmorsian tai -kuningatar nuorten neitojen joukosta.

Ensimmäinen dokumentoidusti ”kauneuskuningattareksi” tituleerattu nainen oli brittiläinen Somersetin herttuatar Georgiana Seymour (1809–84), joka tunnettiin häikäisevästä kauneudestaan.

Hänet valittiin kauneuskuningattareksi vuonna 1839 Skotlannissa keskiaikajuhlissa, joissa Euroopan ylimystö juhli vanhoja ritarihyveitä.

Festivaalien keskiaikaiseen tapaan järjestettyjä kolmipäiväisiä ritariturnajaisia oli katsomassa noin satatuhatta ihmistä.

Voittanut ritari sai valita ”kauneuskuningattaren”, joka oli hänen seuralaisensa päätösillallisilla. Kenellekään ei ollut yllätys, että valinta osui Georgiana Seymouriin, joka lumosi kaikki suurilla syvänsinisillä silmillään.

Myös turnajaisille muuten nenäänsä nyrpistänyt kuningatar Viktoria kirjoitti niiden jälkeen päiväkirjaansa olevansa iloinen Seymourin valinnasta.

Ensimmäiset nykyaikaiset kauneuskilpailut olivat Miss America -kisat vuonna 1921. Niillä yritettiin houkutella turisteja Atlantic Cityyn Yhdysvalloissa, ja tapahtumasta tulikin menestys, jota seurasi monituhatpäinen yleisö.

Lue myös:

Lääketiede

Plastiikkakirurgia: Roomassa tehtiin peniksen korjauksia

9 minuuttia
Gastronomia

Kiista: Mikä on Skotlannin vanhin viski

2 minuuttia
Historian suurkaupunkioppaat

Euroopan portti maailmalle

4 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota