Historian suurimmat arvoitukset: Muinaisuuden mysteerit
Joitakin historian tarinoita pidetään uskottavien lähteiden puuttuessa enemmän myytteinä kuin tosikertomuksina. Arkeologit ovat kuitenkin kaivaneet korvaamatonta uutta tietoa muinaisesta Troijasta, tarunhohtoisesta Atlantiksesta ja rautakauden ihmisuhrauksista.

Onko tarina kymmenen vuotta kestäneestä sodasta ja Troijan tuhosta totta vai tarua? Uusien löytöjen perusteella Homeroksen Ilias-runoelma voi olla lähempänä totuutta kuin tähän asti on uskottu.
Kirja 7: Muinaisuuden mysteerit
Kaivauksissa ja tutkimuksissa nousee jatkuvasti esiin viitteitä julmista taisteluista, umpihulluista hallitsijoista ja hurjista teloitusmenetelmistä.
Ajalta, jolta ei ole käytettävissä kirjallisia lähteitä, saadaan tietoja arkeologien löytöjen perusteella.
Nuolenkärjet, korut ja ruukunpalaset ovat jo vuosisatojen ajan valottaneet menneisyyttä, mutta varhaisten kulttuurien vaiheista on ollut vaikeaa saada varmaa tietoa.
Nyt arkeologit ovat kehittäneet uudenlaisia menetelmiä, joilla on muun muassa onnistuttu analysoimaan entistä tarkemmin Luoteis-Euroopasta löytyneitä, hyvin säilyneitä suoruumiita.
Seuraavaksi yritetään selvittää niin Välimeren alueen kuin Aasiankin varhaisten sivilisaatioiden tuhon syitä. Ja sitä mukaa kuin muinaiset salaisuudet paljastuvat, myös nykyiset käsitykset tarunhohtoisesta Atlantiksesta ja Troijan tuhosta joudutaan punnitsemaan uudelleen.
Haluan lukea lisää muinaisista mysteereistä ja arkeologien menetelmistä
Kirjasarjan ”Historian suurimmat arvoitukset” osassa 7 aiheita ovat muun muassa:
- Suoruumiiden salaisuudet
- Atlantis-myytin todelliset juuret
- Terrakottasoturit
- Totuus Troijan tuhosta