Panimonjohtaja sai idean Guinnessin ennätystenkirjasta
Marraskuun 10. päivänä vuonna 1951 kaksi metsästäjää käveli hiljalleen joenrantaa Kaakkois-Irlannissa.
Toinen heistä oli Guinnessin jättimäisen olutpanimon 61-vuotias johtaja, brittiläinen Sir Hugh Beaver. Beaverin ajatukset eivät askarrelleet maltaassa, humalassa eivätkä tileissä, vaan hänen huomionsa oli kiinnittynyt syystaivaalle, jossa lensi parvi kapustarintoja.
Beaver odotti oikeaa hetkeä, kohotti sitten haulikkonsa kohti taivasta ja tähtäsi. Kaksi laukausta kajahti, mutta yksikään hauleista ei osunut maaliinsa, ja metsästäjät joutuivat palaamaan takaisin tyhjin käsin. Matkalla he keskustelivat pakoon päässeestä saaliista.
Beaver kysyi: ”Kumpikohan on nopeampi, kapustarinta vai nummiriekko?” Beaver oli valmis lyömään vetoa siitä, että hänen tähtäimestään livahtanut kapustarinta vei voiton nummiriekosta. Hänen toverinsa oli eri mieltä, mutta kysymys jäi ratkaisematta, sillä kummallakaan ei ollut esittää faktoja mielipiteensä tueksi.
Palattuaan panimolle Beaver kysyi alaisiltaan, tiesivätkö he vastausta, mutta kukaan ei tiennyt. Tuona hetkenä hän sai nerokkaan idean hakuteoksesta, johon koottaisiin ennätyksiä eri puolilta maailmaa.
Beaver uskoi vankasti, että monissa Britannian ja Irlannin pubeissa arvuuteltiin ilta toisensa jälkeen maailman nopeimpia, korkeimpia ja suurimpia ihmisiä, eläimiä, asioita ja ilmiöitä.
Ennätyksiä listaava kirja olisi siksi loistava tapa mainostaa panimon olutta.
Hän ei voinut villeimmissä kuvitelmissaankaan aavistaa, että hänen ideoimansa ilmainen mainosvihko nousisi vielä jonain päivänä myyntiluvuissa Raamatun ja Koraanin rinnalle.