Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Yhdysvalloissa asuvat kuubalaiset yrittivät vuonna 1961 ­nousta maihin Sikojenlahdella syrjäyttääkseen Fidel Castron.

Kulttuuri - Kielet

Mistä Sikojenlahti on saanut nimensä?

Mitä tekemistä Kuuban Sikojenlahdella on sikojen kanssa?

Kuubalaisen Sikojenlahden nimi johtuu mitä ilmeisimmin käännösvirheestä. Espanjaksi lahden nimi on Bahía de Cochinos. Sana cochinos on aikoinaan käännetty englanniksi sanalla pig, sika, vaikka cochino tarkoittaa myös kuningatarsäppikalaa, joita on lahdessa runsaasti.

Sikojenlahti tuli kuuluisaksi 17. huhtikuuta 1961, jolloin 1  400 Yhdysvalloissa asuvaa Yhdysvaltain ja CIA:n tukemaa kuubalaista yritti nousta siellä maihin syrjäyttääkseen Kuuban ­kommunistijohtajan Fidel Castron.

Maihinnousu epä­onnistui täysin muun muassa siksi, että Yhdysvaltain presidentti J. F. Kennedy epäsi maihinnousujoukoilta ilmatuen. Sikojenlahden kriisin jälkeen Castro antoi Neuvosto­liitolle luvan sijoittaa ­Kuubaan ydin­ohjuksia, mikä oli vähällä ­johtaa maailmanlaajuiseen ydinsotaan vuonna 1962.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota