Ritarit hyökkäilivät muslimien laivojen kimppuun osana pyhää sotaa, mutta tosiasiassa kysymys oli usein merirosvouksesta.

Maltan ritarit elivät merirosvouksella ja ihmisryöstöillä

Johanniittaritarit asettuivat vuonna 1530 Maltalle, jonne he perustivat mallikelpoisen yhteiskunnan – joka eli merirosvouksesta ja orjakaupasta.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Ritarit hankkivat elantonsa ryöstelemällä

Johanniittaritarit tulivat Maltalle vuonna 1530 ja tekivät saaresta muutamassa vuodessa hyvinvoivan yhteisön, jota suojasivat vahvat linnoitukset ja iskukykyinen laivasto. Ritarit kävivät laivastoineen muslimien kauppalaivojen kimppuun, varastivat niiden lastin ja veivät miehistön orjiksi.

Johanniitat eli Maltan ritarit kutsuivat ryöstelyään ja orjakauppaa ”pyhäksi sodaksi”.

Malta tunnettiin orjakaupasta

1500- ja 1600-luvuilla Malta oli Välimeren orjakaupan solmukohta, ja sen pääkaupungissa Vallettassa järjestettiin Euroopan suurimmat orjamarkkinat. Maltan ritarit myivät siellä sieppaamiaan ottomaaneja, pohjoisafrikkalaisia ja juutalaisia, ja orjakauppa jatkui aina 1700-luvun lopulle asti.

Kun Napoleon valloitti Vallettan vuonna 1798 – ilman laukaustakaan – ritarit joutuivat pakenemaan Maltalta.

Lataa opas Maltan ritarien Vallettaan

Sukella Vallettan suuruuden aikaan – lähde kiertokäynnille Maltan ritareiden vahvasti linnoitettuun pääkaupunkiin.

Lataa historiallinen opas täältä:

Haluatko kokea matkoillasi historiaa? Varaa seuraava matkasi Bonnier Expeditionsin kautta. Tarjoamme jatkuvasti historiallisiin kohteisiin matkoja, joilla on luvassa elämyksiä ja hemmottelua –  ja mukana on aina alan pohjoismaisia asiantuntijoita. Katso tämänhetkinen matkatarjonta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...