Tekniikka toimii samalla periaatteella kuin niin kutsutut deepfake-videot. Niiden taustalla on tekoäly, joka pohjautuu kahta algoritmia tottelevaan neuroverkkoon.
Toinen algoritmeista on luova. Parhaan mahdollisen deepfaken tuottamiseksi siihen syötetään analysoitavaksi suuria määriä dataa henkilöstä, jota on tarkoitus jäljitellä. Algoritmi analysoi kasvonpiirteitä, hiuksia, varjoja ja muita yksityiskohtia eri kulmista ja tuottaa lopulta ehdotelman deepfakeksi.
Algoritmi numero kaksi valvoo toisen algoritmin työtä. Se analysoi yksityiskohtia, kuten väärässä paikassa olevia pikseleitä tai kasvojen siirtymistä päähän nähden. Jos valvonta-algoritmi löytää virheitä, se raportoi niistä luovalle algoritmille, joka korjaa virheet ja tuottaa uuden, aiempaa paremman version videosta.
Luova algoritmi käy siis ikään kuin tekemässä välillä valvonta-algoritmin laatiman kokeen, ja vasta, kun valvonta-algoritmi ei enää pidä videota väärennettynä, deepfake on valmis.
Tom Cruisesta ja Barack Obamasta on tehty deepfake-videoita jo vuosia, mutta nyt Deep Nostalgia -palvelu tarjaa sinulle mahdollisuuden kokeilla samaa tekniikkaa omiin läheisiisi. Palvelua voi käyttää kenen tahansa kuvien animointiin, jos sinulla vain on heidän suostumuksensa.
Haluatko nähdä, miltä isoisoisoäitisi näyttäisi videolla? Kokeile palvelua MyHeritage.com. Voit ladata sinne vanhoja valokuvia ja saada tulokseksi animoidut kasvot.