Tekoäly herättää henkiin historian suurhenkilöt

Uusi palvelu hyödyntää deep learning -teknologiaa valokuvien animoimiseen. Maailmanhistorian tärkeimmät henkilöt heräävät henkiin yhdellä napin painalluksella.

Maailmanhistorian kiinnostavimmat henkilöt heräävät henkiin uuden Deep Nostalgia -nimisen palvelun avulla. Se perustuu tekoälyyn ja deep learning -teknologiaan, jonka avulla voi animoida valokuvia edesmenneistä perheenjäsenistä tai historiallisista hahmoista.

Viime viikolla avatun palvelun taustalla on geneettisen sukututkimuksen palveluja tarjoava MyHeritage-yritys.

Näe, miten historia herää henkiin:

Tältä näyttävät Deep Nostalgian animoimat Napoleon Bonaparte, Istuva Härkä, Marie Curie, Benito Mussolini ja Abraham Lincoln.

Tekniikka toimii samalla periaatteella kuin niin kutsutut deepfake-videot. Niiden taustalla on tekoäly, joka pohjautuu kahta algoritmia tottelevaan neuroverkkoon.

Toinen algoritmeista on luova. Parhaan mahdollisen deepfaken tuottamiseksi siihen syötetään analysoitavaksi suuria määriä dataa henkilöstä, jota on tarkoitus jäljitellä. Algoritmi analysoi kasvonpiirteitä, hiuksia, varjoja ja muita yksityiskohtia eri kulmista ja tuottaa lopulta ehdotelman deepfakeksi.

Algoritmi numero kaksi valvoo toisen algoritmin työtä. Se analysoi yksityiskohtia, kuten väärässä paikassa olevia pikseleitä tai kasvojen siirtymistä päähän nähden. Jos valvonta-algoritmi löytää virheitä, se raportoi niistä luovalle algoritmille, joka korjaa virheet ja tuottaa uuden, aiempaa paremman version videosta.

Luova algoritmi käy siis ikään kuin tekemässä välillä valvonta-algoritmin laatiman kokeen, ja vasta, kun valvonta-algoritmi ei enää pidä videota väärennettynä, deepfake on valmis.

Tom Cruisesta ja Barack Obamasta on tehty deepfake-videoita jo vuosia, mutta nyt Deep Nostalgia -palvelu tarjaa sinulle mahdollisuuden kokeilla samaa tekniikkaa omiin läheisiisi. Palvelua voi käyttää kenen tahansa kuvien animointiin, jos sinulla vain on heidän suostumuksensa.

Haluatko nähdä, miltä isoisoisoäitisi näyttäisi videolla? Kokeile palvelua MyHeritage.com. Voit ladata sinne vanhoja valokuvia ja saada tulokseksi animoidut kasvot.