Keystone/Getty Images
Kotiutettuja sotilaita

GALLERIA: Sotilaita Yhdysvalloissa

Yhdysvaltalaissotilaat vartioivat valkoihoisia koululaisia, merijalkaväki kuivaharjoittelee maihinnousua, ja veteraanit tervehtivät Manhattanin siluettia palatessaan vuosia kestäneestä sodasta.

Sotilassaattue koulutiellä

Arkansasin kuvernööri lähetti sotilaita estämään yhdeksän mustan nuoren pääsyn aiemmin vain valkoisille tarkoitettuun kouluun Little Rockissa. Presidentti Dwight D. Eisenhower muutti määräystä ja käski sotilaita sen sijaan pitämään silmällä valkoisia oppilaita ja suojelemaan mustia mahdolliselta väkivallalta.

Getty Images

Arkansas, Yhdysvallat
Syyskuu 1957

Getty Images

”Sou, sou, soudetaan...”

Hyvä eläytymiskyky oli tärkeää, kun Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaat harjoittelivat maihinnousua Fort Braggin harjoitusleirillä.
Leirin sotilaiden määrä kasvoi 5 400:sta 67 000:een vuosina 1940–1941. Nykyään Fort Bragg on yksi maailman suurimmista sotilastukikohdista.

POLFOTO/CORBIS

Fort Bragg, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat
1941

POLFOTO/CORBIS

Yhdysvallat liekeissä

Mustan kansalaisoikeustaistelijan Martin Luther Kingin murha 4. huhtikuuta laukaisi Yhdysvaltain historian suurimmat rotumellakat koko maassa. Hallitus lähetti pääkaupunkiin Washingtoniin 13 600 sotilasta tukahduttamaan väkivaltaisuuksia. Kun kaupunki rauhoittui, 12 ihmistä oli palanut hengiltä, yli 1 000 ihmistä oli haavoittunut ja 1 200 taloa savusi raunioina.

Getty Images

Washington D.C.
1968

Getty Images

Kotiinpaluu sodasta

Sotaveteraanit katselevat kannelta kotimaataan. Punaisen Ristin alaisuudessa toimiva ruotsalainen Gripsholm-laiva toi tuhansia Euroopassa taistelleita ja haavoittuneita yhdysvaltalaissotilaita kotiin Atlantin yli, ja pian veteraanit pääsivät taas suutelemaan ja syleilemään läheisiään.

Keystone/Getty Images

Yhdysvallat
Helmikuu 1945

Keystone/Getty Images