Bettmann/Getty Images
Nixon trækker sig tilbage

GALLERIA: Skandaalipresidentti Nixon

Richard M. Nixon valittiin Yhdysvaltojen 37. presidentiksi vuonna 1968. Hän sotkeutui niin pahaan skandaaliin, että joutui eroamaan virastaan ensimmäisenä presidenttinä Yhdysvaltojen historiassa.

Nixon ja Watergate-skandaali
Nixon ja Watergate-skandaali

Aasi nauraa Nixonin voitolle

Demokraattisen puolueen lehti Reading Eagle teki pilkkaa Richard Nixonista tämän voitettua republikaanien presidenttiehdokkuuden. Lehden mukaan aasikin nauroi Nixonin voitolle. Aasi on ollut demokraattien tunnuseläin vuodesta 1828, jolloin vastustaja kutsui erästä demokraattipuolueen ehdokasta aasiksi. Nixon voitti vaalit.

Getty images

Pennsylvania, Yhdysvallat
Elokuu 1968

Getty images

Kuukaranteeni

Presidentti Nixon onnittelee astronautteja Neil Armstrongia, Michael Collinsia ja ”Buzz” Aldrinia onnistuneesta kuulennosta, jonka jälkeen miehet joutuivat kolmeksi viikoksi ”mobiileihin karanteenioloihin”. Eristys oli välttämätön, sillä asiantuntijat pelkäsivät astronauttien voineen tuoda Maahan kuukivien lisäksi jonkin tuntemattoman taudin. Kun sellaista ei ilmennyt, miehet saivat palata kotiin perheidensä luo.

MPI/Stringer/Getty Images

Houston, Yhdysvallat
1969

MPI/Stringer/Getty Images

Presidentti ja rocktähti

Richard Nixon ja Elvis Presley kättelevät keskusteltuaan ajan suurista ongelmista. Presley oli ehdottanut tapaamista, koska hän halusi auttaa huumekaupan vastaisessa taistelussa. Tapaaminen pidettiin salassa useita kuukausia.

National Archives/Getty Images

Washington, Yhdysvallat
Joulukuu 1970

National Archives/Getty Images

Nixonin vaikea jäähyväispuhe

Pystyyn nostettu peukalo ilmentää optimismia, mutta kasvot paljastavat presidentti Richard Nixonin todelliset tunteet hänen pitäessään jäähyväispuhetta henkilökunnalleen Watergate-skandaalin jälkeen. Nixon oli virassa viisi ja puoli vuotta ennen kuin hän erosi kesken kauden ensimmäisenä presidenttinä Yhdysvaltojen historiassa. Hänen seuraajansa Gerald Fordin myöntämä armahdus lohdutti kuitenkin hieman.

rex/all over

Yhdysvallat
Elokuu 1974

rex/all over

Kiitos ja näkemiin

Republikaanipresidentti Richard Nixon ilmoitti elokuussa 1974 eroavansa Yhdysvaltojen presidentin virasta. Syy oli hänen yhteytensä niin sanottuun Watergate-skandaaliin, johon liittyen viisi henkilöä oli pidätetty Washingtonissa vuonna 1972 heidän yritettyään asentaa kuuntelulaitteita demokraattien päämajaan Watergate-rakennukseen. Nixon on ainoa Yhdysvaltojen presidentti, joka on eronnut virastaan.

Bettmann/Getty Images

Washington, Yhdysvallat
Elokuu 1974

Bettmann/Getty Images