Galleria: Ninjan varusteet

Ninjat käyttivät salaisten tehtäviensä suorittamisessa mitä moninaisimpia aseita ja väineitä.1

Vihollisen vaatteissa

Vaikka ninjat kuvataan usein ­mustissa, he naamioituivat yleensä huomaamattomiksi tilanteen mukaan.

Heittotähti

Heittotähti shuriken on pieni heittoase, jossa on kolmesta kymmeneen terää. Terät saattoivat olla nuolimaisia, vino­neliön muotoisia, viikatemaisia tai veitsimäisiä.

Ninjato: Ninjan lyhyt miekka

Ninjan miekkaa kutsutaan nimellä ninjato. Ninjoilla ei ollut omaa miekkatyyppiä. Tuppi saattoi olla miekkaa pidempi, jolloin kärkeen mahtui hiekkaa vastustajan sokaisemiseen.

Tabi: jalanmukaiset jalkineet

Ninjutsussa käytetään tabi-jalkineita. Pehmeissä jalkineissa isovarvas on erillään muista varpaista, jotta jalalla saa hyvän otteen esimerkiksi kiivetessä.

Shikoro: Lehdenmuotoinen saha

Shikoro-käsisaha on tarkoitettu puu­rakenteiden sahaamiseen. ­Lehdenmuotoisella terällä ­saattoi myös tehdä aukkoja ­muureihin ­ja tirkistysreikiä väliseiniin.

Kusarigama: Ketjusirppi

Kusarigama eli ketjusirppi. Ketjun metallipaino singottiin päin ­vihollista, jolloin ketju ­kietoutui aseisiin tai ­raajoihin. Sirppi voitiin myös heittää ja ­vastustaja sitoa ketjulla.

Tekagi-shuko: Terävät kynnet

Kiipeämiseen ja lähitaisteluun tarkoitetut metalliset shuko-kynnet on kiinnitetty rystysten ympärillä pidettävään pantaan, josta johtaa nauha rannekkeeseen.

Kunai: Muurauskauha

Kunai on oletettavasti muurauskauhasta kehittynyt teräase. Väline toimi monipuolisena työkaluna, lähitaisteluaseena ja heittoaseena. Varteeen kiinnitettynä siitä sai myös keihään.

Kaginawa: Ankkuri ja köysi

Vahvan köyden ja ankkurin yhdistelmää kaginawaa käytettiin muurien ylityksissä. Ankkuri ­heitettiin reunan yli, ja ­muurin harjalle ­kiivettiin köyden ­varassa.