Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kulttuuri - Historialliset kuvat

Galleria: Ninjan varusteet

Ninjat käyttivät salaisten tehtäviensä suorittamisessa mitä moninaisimpia aseita ja väineitä.1

Vihollisen vaatteissa

Vaikka ninjat kuvataan usein ­mustissa, he naamioituivat yleensä huomaamattomiksi tilanteen mukaan.

Heittotähti

Heittotähti shuriken on pieni heittoase, jossa on kolmesta kymmeneen terää. Terät saattoivat olla nuolimaisia, vino­neliön muotoisia, viikatemaisia tai veitsimäisiä.

Ninjato: Ninjan lyhyt miekka

Ninjan miekkaa kutsutaan nimellä ninjato. Ninjoilla ei ollut omaa miekkatyyppiä. Tuppi saattoi olla miekkaa pidempi, jolloin kärkeen mahtui hiekkaa vastustajan sokaisemiseen.

Tabi: jalanmukaiset jalkineet

Ninjutsussa käytetään tabi-jalkineita. Pehmeissä jalkineissa isovarvas on erillään muista varpaista, jotta jalalla saa hyvän otteen esimerkiksi kiivetessä.

Shikoro: Lehdenmuotoinen saha

Shikoro-käsisaha on tarkoitettu puu­rakenteiden sahaamiseen. ­Lehdenmuotoisella terällä ­saattoi myös tehdä aukkoja ­muureihin ­ja tirkistysreikiä väliseiniin.

Kusarigama: Ketjusirppi

Kusarigama eli ketjusirppi. Ketjun metallipaino singottiin päin ­vihollista, jolloin ketju ­kietoutui aseisiin tai ­raajoihin. Sirppi voitiin myös heittää ja ­vastustaja sitoa ketjulla.

Tekagi-shuko: Terävät kynnet

Kiipeämiseen ja lähitaisteluun tarkoitetut metalliset shuko-kynnet on kiinnitetty rystysten ympärillä pidettävään pantaan, josta johtaa nauha rannekkeeseen.

Kunai: Muurauskauha

Kunai on oletettavasti muurauskauhasta kehittynyt teräase. Väline toimi monipuolisena työkaluna, lähitaisteluaseena ja heittoaseena. Varteeen kiinnitettynä siitä sai myös keihään.

Kaginawa: Ankkuri ja köysi

Vahvan köyden ja ankkurin yhdistelmää kaginawaa käytettiin muurien ylityksissä. Ankkuri ­heitettiin reunan yli, ja ­muurin harjalle ­kiivettiin köyden ­varassa.

Lue myös:

Historialliset kuvat

Kuvagalleria: Anne Frank

3 minuuttia
Toinen maailmansota

Puolasta löytyi samanlainen koru kuin Anne Frankilla

2 minuuttia
Toinen maailmansota

Anne Frankin päiväkirjan piilotetut tekstit julki

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota