Universal History Archive/Getty Images
Sadatin murhayritys

GALLERIA: Maailman vaarallisin työ?

Poliitikon työssä on vaaransa, ja poliittisten murhien lista on pitkä. Joskus tappajat kuuluvat järjestäytyneeseen ryhmään, joskus he ovat satunnaisia ohikulkijoita.

Kansakunta sokissa

Lähes kaikki New Yorkin Grand Centralin asemalta Connecticutiin lähdössä olevan junan matkustajat ovat uppoutuneet sanomalehteensä: presidentti John F. Kennedy on murhattu. Surmalaukaukset on ammuttu vain muutama tunti aikaisemmin Dallasissa, Texasissa, minkä jälkeen lehdet ovat suoltaneet erikoispainoksia kansan tiedonjanoa tyydyttämään.

Getty Images

New York, Yhdysvallat
22.11.1963

Getty Images

Tappava isku samuraimiekalla

17-vuotias Otoya Yamaguchi ryntäsi kesken vaaliväittelyn lavalle ja iski poliitikko Inejiro Asanuman kuoliaaksi samuraimiekalla. Kansallismielinen Yamaguchi piti tiukkana sosialistina tunnettua Asanumaa maanpetturina. Murhaaja pidätettiin, ja hän teki itsemurhan sellissään kolme viikkoa myöhemmin.

Polfoto

Tokio
Lokakuu 1960

Polfoto

Murha sotilasparaatissa

Egyptin vuotuinen voitonpäivän paraati keskeytyi brutaalisti, kun islamilaisen terroristijärjestön jäsenet avasivat tulen kohti katsomokoroketta. Siellä kunniapaikalla istui maan presidentti Anwar Sadat, joka oli kaksi vuotta aiemmin solminut rauhan Israelin kanssa, ja hän sai surmansa tulituksessa.

Universal History Archive/Getty Images

Egypti
Lokakuu 1981

Universal History Archive/Getty Images

Presidentin tappaja ampui ohi

Presidentti Ronald Reagan oli poistumassa lounastapaamisesta, kun häntä kohti ammuttiin kuusi laukausta. Vain yksi luodeista osui presidenttiin, joka vietiin nopeasti pois paikalta, ja poliisi ja vartijat ottivat ampujan kiinni. Reagan sai osuman keuhkoonsa mutta selvisi hengissä. Hyökkääjä joutui mielisairaalaan 35 vuodeksi.

GettyImages/Originalt farvefoto

Washington D.C., Yhdysvallat
Maaliskuu 1981

GettyImages/Originalt farvefoto