

















Maailma muutoksessa
Hevosten vetämät vaunut olivat kadonneet Lontoon katukuvasta, ja niiden sijaan ihmiset liikkuivat modernisti polttomoottorilla kulkevilla busseilla. Brittiläinen imperiumi ulottui maailman joka kolkkaan, ja sen pääkaupunki kuhisi elämää ja optimismia. Kolmen vuoden kuluttua alkoi ensimmäinen maailmansota.
Lontoo, Britannia
1911
Vinhaa vauhtia velosipedilla
Pikkupoika istuu velosipedinsa päällä valmiina starttaamaan jokavuotiseen pitkänperjantain kilpailuun Herne Hillin pyöräilyradalla Etelä-Lontoossa, jossa pyöräilyn ammattilaiset ja amatöörit ovat kisanneet vuodesta 1903 lähtien. Velosipedin suosio oli suurimmillaan 1870-luvulla, mutta britit pyöräilivät niillä innokkaasti vielä 50 vuotta myöhemminkin.
Herne Hillin rata, Britannia
1922
Moottorivika täydessä lastissa
Tämän miehen päivä ei alkanut hyvin. Hänen autonsa hajosi hänen lähdettyään muuttomatkalle kohti uutta työpaikkaa mukanaan koko omaisuutensa. 1930-luvun lama ja Yhdysvaltoja koetellut ankara kuivuus vaikeuttivat elämää etelävaltioissa. Konkurssit ja irtisanomiset olivat jokapäiväisiä, vaikka presidentti Franklin D. Roosevelt kuinka yritti korjata tilannetta New Deal -politiikallaan.
Hamilton County, Tennessee, Yhdysvallat
1936
Sammutustöihin hevosvoimin
Tuli oli irti Los Angelesissa! Hälytyksen saatuaan sammuttajat säntäsivät liikkeelle kolmen hevosen vetämillä vaunuilla päästäkseen nopeasti perille. Vuonna 1886 kaupungin palolaitoksella oli 11 hevosta – 15 vuotta myöhemmin määrä oli noussut jo 163:een.
Los Angeles, Yhdysvallat
1890
Tankkaus ennen lähtöä kohti Intiaa
Imperial Airways -yhtiön konetta tankataan Britannian hallinnoimassa Palestiinassa. Yhtiö perustettiin vuonna 1924 lentämään Britannian siirtomaiden ja emämaan välillä, ja se oli edelläkävijä sääolosuhteiden ja taloudellisuuden huomioimisessa pitkien reittien suunnittelussa. Yhtiö lopetettiin sodan syttyessä vuonna 1939.
Samakh, Palestiina
Lokakuu 1931
Taksikuskit hyppäsivät polkimille
Toisen maailmansodan aikana polttoaineen säännöstely pakotti taksikuskit vaihtamaan autot muihin kulkupeleihin, ja moniin kaupunkeihin ilmestyi rakenneltuja polkupyörätakseja, kuten tämä sivuvaunullista moottoripyörää muistuttava pyörätaksi Kööpenhaminassa. Polttoaineen säännöstely jatkui paikoin 1950-luvulle asti.
Kööpenhamina, Tanska
1940–1945
Felukit purjehtivat Niilillä
Kolmionmuotoisilla latinalaispurjeilla varustetut purjeveneet eli felukit olivat olleet tärkeitä kuljetusvälineitä Niilillä faraoiden ajoista asti. Yleensä niillä purjehdittiin tuulen mukana etelään ja tultiin virran mukana pohjoiseen. 1900-luvulla moottoriveneet syrjäyttivät tavaraliikenteessä felukit, joilla alettiin kuljettaa lähinnä turisteja.
Niili, Egypti
Tammikuu 1914
Ruotsiin tuli oikeanpuoleinen liikenne
Ruotsin valtiopäivät päätti vuonna 1963, että maa siirtyisi vasemmanpuoleisesta oikeanpuoleiseen liikenteeseen. Siirtymää valmisteltiin huolella, ja siitä sävellettiin jopa tiedottava popkappale. Kun muutos sitten tapahtui 3. syyskuuta 1967, liikenne ajautui monin paikoin kaaokseen mutta vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin.
Tukholma, Ruotsi
Syyskuu 1967
Tukkijätkien työ oli vaarallista
Ennen vanhaan tukkipuut kuljetettiin paikasta toiseen vesitse uittamalla. Työhön tarvittiin tukkijätkiä, jotka ohjasivat suuret puunrungot kulkemaan oikeaan suuntaan ja estivät ja purkivat tukkisumia. Työ oli vaarallista, ja joskus sattuikin, että tukkijätkä putosi veteen ja hukkui tai musertui raskaiden tukkien väliin.
Idaho, Yhdysvallat
1930-luku