Bettmann/Getty Images
Kaksipäinen koira

GALLERIA: Eläimet ihmisten maailmassa

Ihmiset ovat kesyttäneet eläimiä jo tuhansia vuosia. Se alkoi koirasta, joka on siitä lähtien ollut ihmisen paras ystävä. 1950-luvun Neuvostoliitossa pörröturkkiset ystävämme alistettiin tieteen palvelukseen.

Koirien paras ystävä

Kate Wardin elämäntehtävä oli pelastaa kodittomia koiria, ja hän ehtikin huolehtia arviolta 600 koirasta elämänsä aikana. Ward kuljetti koiriaan paikallisten hänelle rakentamilla vetokärryillä kulkiessaan päivittäin kaupungin keskustaan myymään suosittuja postikorttejaan, jotka kuvasivat häntä ja hänen koiriaan.

Ronald Dumont/Getty Images

Camberley, Britannia
1968

Ronald Dumont/Getty Images

Hiukopalaa aamulenkillä

Ystävällinen raitiovaununkuljettaja pysähtyi tarjoamaan Mae West - nimiselle norsulle omenan tämän päivittäisellä aamulenkillä. Tällä kertaa Mae West ulkoili Gray’s Inn Roadilla, jossa se samalla myös mainosti Gamages-tavaratalon vuosittaisia joulumarkkinoita.

HULTON DEUTSCH/GETTY IMAGES

Lontoo, Britannia
1936

HULTON DEUTSCH/GETTY IMAGES

Ilmojen viestinviejät

Yhdysvaltalaissotilaat vartioivat kiinni otettuja kirjekyyhkyjä. Armeijat ovat kautta historian käyttäneet kyyhkysiä kuljettamaan tärkeitä viestejä paikasta toiseen. Kyyhkyjen työ oli hyvin vaarallista, sillä vihollissotilaat ampuivat niitä ja lisäksi niitä vastaan käytettiin niiden luontaisia vihollisia – haukkoja. Arvioiden mukaan noin 95 prosenttia kirjekyyhkyistä kuitenkin onnistui tehtävässään monista vaaroista huolimatta.

Lake County History Archives Heritage-Images/Imageselect

Illinois, Yhdysvallat
1917

Lake County History Archives Heritage-Images/Imageselect

Kaksi kuonoa ei haista paremmin kuin yksi

Neuvostoliittolainen lääkäri Vladimir Demihov (vas.) teki viiden vuoden ajan kokeita, joissa hän siirsi koirille toisen pään. Eläimet kuolivat pian leikkauksen jälkeen, mutta Demihovin kokeet antoivat lääketieteelle tärkeää tietoa elinsiirtoja ajatellen.

Bettmann/Getty Images

Moskova, Neuvostoliitto,
1959

Bettmann/Getty Images

Nyrkkeilyä todellista mestaria vastaan

Vuonna 1891 innostuttiin uudesta urheilulajista, kengurunyrkkeilystä. Kengurujen luontainen puolustautumistapa muistutti niin paljon
nyrkkeilyä, että niille puettiin hanskat ja ne pantiin kehään ottelemaan ihmistä vastaan. Kengurut usein voittivat nämä ottelut vahvojen takajalkojensa ansiosta.

Getty Images

Pariisi, Ranska
Marraskuu 1932

Getty Images

Torkut töiden välissä

Convoy oli brittiläisen HMS Hermione -risteilijän laivakissa. Sen tärkein työtehtävä oli pitää rotat kurissa, mutta se oli myös miehistölle paljon iloa tuova maskotti. Convoy oli mukana monella saattuetehtävällä, ja se sai laivaan jopa oman riippumaton. Convoy ja 87 muuta miehistön jäsentä kuoli kesäkuussa 1942, kun saksalaisten torpedo upotti Hermionen.

Lt. S J Beadell/Getty Images

Gibraltar,
Marraskuu 1941

Lt. S J Beadell/Getty Images