Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Musta naamio helpotti flirttiä Venetsiassa

Asusteet merkitsivät paljon flirttailussa 1700-luvun Venetsiassa. Naiset pukeutuivat usein paljastavasti, ja erityisellä naamiolla oli tärkeä rooli vastakkaisen sukupuolen viekoittelussa.

Asar Studios/Imageselect

Kun naiset ja miehet viekoittelivat toisiaan 1600- ja 1700-lukujen Venetsiassa, erilaiset naamiot ja puvut olivat olennainen osa leikkiä. Yksi suosituimmista rekvisiitoista oli mustasta sametista tehty moretta-naamio, joka peitti naisen kasvot. Naamiota ei sidottu kiinni nauhoilla, vaan se pysyi paikoillaan hampaiden väliin asetettavan nappulan avulla.

Nännit punattiin

Näin se myös esti naista puhumasta, kun hänellä oli naamio kasvoillaan.
Morettan kanssa käytettiin yleensä paljastavia pukuja, ja usein naiset myös punasivat nänninsä, jotta ne erottuisivat puvun ohuen miehustan läpi.

Arvoituksellisuus oli kiihottavaa

Naamio peitti silti tärkeimmän eli naisen kasvot, mikä lisäsi tämän arvoituksellisuutta ja houkuttelevuutta miesten silmissä. Miesten oli yritettävä vietellä nainen ilman sanallista palautetta, ja vain onnekkaimmat saivat naisen riisumaan naamionsa ja paljastamaan henkilöllisyytensä.

Lue myös:

Keksinnöt

Milloin purkinavaaja keksittiin?

1 minuuttia
Arkielämä

Tämän vuoksi dollarissa on pyramidi

1 minuuttia
The Baptism of Vladimir the Great or Saint Vladimir of Kiev, c. 958 –1015
Historian suurkaupunkioppaat

KIOVA: Vieraile viikinkien itäisessä pääkaupungissa

6 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota