1. Jäähdytys
Jääkaappi sai alkunsa panimoiden tarpeesta pitää olut hyvänä ja kylmänä.
Perinteisesti olutta pantiin nimittäin vain viileinä kuukausina, koska oluen pano vaati kylmyyttä. Oluen käydessä syntyy lämpöä, ja liian suuri lämpö saattoi tappaa hiivan ja siten tuhota oluen.
Satoja vuosia oluenpanijat käyttivätkin viilentämiseen jäätä, jota säilytettiin isoissa kellareissa. Vuonna 1876 tapahtui kuitenkin suuri läpimurto, kun eräässä müncheniläisessä panimossa insinööri Carl Von Linde keksi mekaanisen jäähdytyslaitteen.
Jo 1880-luvulla kylmiöt yleistyivät panimoissa. Niiden rakentaminen oli omistajille kallista, mutta olutta voitiin sen jälkeen panna vuoden ympäri eikä vain talvella, kuten ennen.
Panimot kasvoivat suuremmiksi ja niitä voitiin perustaa kauaksi luonnollisista jäänlähteistä. Keksinnön ansiosta myös olutpullojen koko kasvoi, ja ajan mittaan jääkaapit löysivät tiensä myös yksityisiin koteihin.
2. Lasipullot
Olut innoitti myös tekemään lasipulloja. Pullot olivat yksi ensimmäisistä tuotteista, joita alettiin valmistaa massatuotantona 1900-luvun alussa.
Pullonvalmistuskoneen keksi yhdysvaltalainen Michael Joseph Owens. Hän esitteli ideansa Libbey Glass -yritykselle, joka levitti hänen pitkäkaulaisten olutpullojen valmistukseen tarkoitettua tuotettaan. Owensin koneesta tuli nopeasti erittäin suosittu.
Vuonna 1903 sillä voitiin tuottaa minuutissa 12 lasipulloa, ja jo vuonna 1912 minuuttivauhti oli kasvanut 50 pulloon. Vuonna 1915 Owensin konetta käytettiin jo eri puolilla maailmaa.
Owensilla oli keksijänä oikeudet tuottaa myös brandy-, viini- ja erikoispulloja. Hän myi yksinoikeudet muuhun pullotuotantoon Heinzille, joka valmisti ketsuppipulloja, Hazel-Atlas-yritykselle, joka tuotti tavallisia pulloja, ja Ball Brothersille, joka valmisti hillopurkkeja.
3. Pastörointi
Pikkupanimoiden oluenpanijat olivat 1800-luvulla kyllästyneitä siihen, että olut pilaantui nopeasti. Siksi he palkkasivat biologi Louis Pasteurin selvittämään, mistä oluen pilaantuminen johtui.
Pasteur sai selville, että bakteerit pilasivat oluen. Pasteur kehitti prosessin, jossa bakteerit tapettiin kuumentamalla olut ja jäähdyttämällä se sitten nopeasti. Prosessia hän kutsui pastöroinniksi.