Kulttuuri - Gastronomia

Mausteet kertoivat tuoreudesta

Mausteinen pikaruoka oli kysyttyä keskiajan pyhiinvaellusreiteillä.

Euroopan pyhiinvaellusreittien varsille nousi keskiajalla ruokaa myyviä kojuja.

Ruoka oli usein huonolaatuista, mutta tiedettiin, että jos kojussa tuoksuivat voimakkaat mausteet, ruoka oli yleensä syömäkelpoista: koju, jolla oli varaa kalliisiin eksoottisiin mausteisiin, ei säästellyt myöskään tuoreissa raaka-aineissa.

Lue myös:

Gastronomia

Janoiset munkit saivat korkit poksahtelemaan

1 minuuttia
Kulttuuri

Tätä on uusiseelantilaisten haka

1 minuuttia
Gastronomia

Sushi: Kalaisa pikaruoka

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!