Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koska värikkäät cocktailit on kehitetty?

”Cocktaileja” on juotu jo 1800-luvun alussa. Sanan alkuperää ei enää tiedetä, mutta se on ehkä peräisin hevoskilpailujen maailmasta ja sillä on viitattu ”kakkoslaatuun”.

Shutterstock

Tieto maailman ensimmäisestä juomasekoituksesta on kadonnut historian hämäriin, mutta ensimmäiset kirjalliset maininnat ”cocktaileista” ovat peräisin 1800-luvun alusta.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen The Balance, and Columbian Repository -lehti vastasi vuonna 1806 lukijakirjeessä esitettyyn kysymykseen siitä, mitä cocktailit olivat:

”Cocktail on piristävä alkoholijuoma, jossa on jotain väkevää alkoholijuomaa, sokeria, vettä ja jotain hapanta nestettä.”

Kieltolaki kasvatti cocktailien suosiota

1800-luvun kuluessa cocktailien suosio kasvoi, ja vuosisadan lopulla julkaistiin jo kirjoja, joissa oli erilaisten cocktailien reseptejä.

Värikkäiden juomasekoitusten todellinen läpimurto tapahtui kuitenkin vasta Yhdysvaltojen kieltolain aikana vuosina 1920–1933, jolloin alkoholin valmistus ja myynti oli Yhdysvalloissa kiellettyä.

Sex on the Beach sisältää muun muassa votkaa ja mehuja.

© Shutterstock

Moni alkoi valmistaa omia juomiaan, mutta suurin osa kotipolttoisesta oli heikkolaatuista ja pahan makuista, joten monet alkoivat sekoittaa alkoholin joukkoon hedelmämehuja, hunajaa, kermaa ja muita makuaineita.

Makeat drinkit olivat erityisen suosittuja, sillä ne pystyi juomaan tarvittaessa nopeasti – se oli etu yleisissä salakapakoissa, joihin poliisi saattoi tehdä ratsian koska tahansa.

Cocktailien nimi on peräisin hevosilta

Sanan cocktail syntyhistoria on epäselvä. Erään selityksen mukaan se tulee hevoskilpailujen maailmasta, sillä muiden kuin täysveristen hevosten häntä katkaistiin, ja näitä ”kakkoslaadun” hevosia kutsuttiin nimityksellä cocktails (kukonhännät).

Niistä nimitys on ehkä levinnyt drinkkeihin, joissa alkoholia on lantrattu muilla juomilla.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota