Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Poika ostaa popcornia elokuvateatterissa

Koska popcorn tuli elokuviin?

Popcorn oli jo pitkään ollut suosittu naposteltava, mutta hienoimmat elokuvateatterit vastustivat sen tuloa saleihinsa – kunnes yleisö nousi kapinaan.

Peter Stackpole / Getty Images

Popcorn oli Yhdysvalloissa suosittua naposteltavaa esimerkiksi sirkuksessa ja markkinoilla jo 1800-luvun puolivälissä, mutta kun ensimmäisiä elokuvateattereita avattiin 1900-luvun alussa, popcornin syöminen oli niissä kiellettyä.

Mykkäfilmien katsojien oli osattava lukea välitekstejä, ja siksi ensimmäisten elokuvateatterien kohdeyleisöä olivat etupäässä keski- ja yläluokka.

Salit myös sisustettiin sen mukaisesti, eikä niiden hienoille matoille sopinut pudotella popcorneja.

Yleisö vaati popcornia

Kun äänielokuvan aikakausi alkoi vuonna 1927, elokuvissa kävijöiden määrä nousi.

Uusilla katsojilla ei ollut varaa ostaa elokuvateattereiden kalliita drinkkejä, joten he ostivat kadulta mukaansa halpaa popcornia.

Elokuvateatterit halusivat pääsylipun lisäksi myydä itse oheistuotteita, joten monin paikoin popcornien tuominen elokuvasaliin kiellettiin ja ne oli jätettävä naulakkoon päällysvaatteiden kanssa.

Popcornista tuli suosittua leffanaposteltavaa 1930-luvulla.

© Getty Images

1930-luvun laman keskellä elokuvateattereiden oli pakko taipua kuluttajien tahtoon voidakseen ylipäätään jatkaa toimintaansa.

Eräs ketju Dallasissa alkoi myydä popcornia 80 elokuvateatterissa mutta ei viidessä hienoimmassaan – kahden vuoden kuluttua nämä viisi olivat konkurssikypsiä.

Lue myös:

Gastronomia

Värikkäät cocktailit peittivät pahan viinan maun

2 minuuttia
Gastronomia

Koirakokki kypsensi ruokaa Englannissa

1 minuuttia
Gastronomia

Kalakastike oli roomalaisten yleismauste

11 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota