Kokkipoika aateloitiin ruuanlaittotaitonsa ansiosta
Taillevent oli ranskalainen kokki, joka yleni 60 vuodessa keittiöapulaisesta kuninkaan keittiömestariksi. Keittotaitonsa ansiosta hänet lyötiin ritariksi aikana, jolloin kokkeja ei yleisesti arvostettu tai pidettiin jopa paholaisen lähetteinä.

Kuningas ja ylhäisö söivät yleensä vain arvostetuimmista raaka-aineista valmistettuja ruokia, kuten lintua ja kalaa.
Tailleventin polvia pakotti hänen polvistuessaan Ranskan kuninkaan Kaarle VI:n eteen. Iäkäs kokki oli pukeutunut valkoiseen kaapuun, joka yksinkertaisuudessaan erottui muun hoviväen koreilevista asuista.
Taillevent laski päänsä alas, ja kuningas otti miekkansa ja kosketti sen lappeella hänen olkapäitään.
Sitten kuningas auttoi kokin jaloilleen ja suuteli tätä molemmille poskille. Paikalle riensi hovipoika kantaen vaakunakilpeä, jota koristivat keittoastioiden kuvat.
Taillevent otti kilven juhlallisesti vastaan, jolloin ihmiset puhkesivat riemuitsemaan. Ritarit, hovineidot ja keittiöväki, joka oli tavoista poiketen kutsuttu juhlan kunniaksi ritarisaliin, osoitti kovaäänisesti suosiotaan tuoreelle ritarille.
Palvelijat kantoivat saliin kukkuraisia vateja torventoitotuksen saattelemana, ja mestarikokkia kuvaava sokeriveistos kannettiin kunniapaikalle.
Omiin höyheniinsä puetut paistetut joutsenet, kurjet ja riikinkukot asetettiin pitkille ruokapöydille.
Punaviinikarahvit, täyteläiset kastikkeet, salvukukot ja fasaanit, uunissa paistetut merianturat ja tuore tuoksuva leipä koreissaan oli pian katettu esiin.
Kaikki tarjoillut ruokalajit olivat Tailleventin omasta keittokirjasta Le Viandier, ”Kokki”. Kaarle VI tarttui Tailleventia käsivarresta ja saattoi tämän kunniapaikalle oman tuolinsa viereen.