Heiveröinen sepän poika uudisti ranskalaisen keittiön
Auguste Escoffier oli liian heiveröinen ryhtyäkseen isänsä tavoin sepäksi. Sen sijaan hänestä tuli kokki, joka loi perustan nykyaikaiselle ranskalaiselle keittiölle.

Auguste Escoffier toimi kokkina yli 60 vuotta, ja häntä kutsuttiin ”kokkien kuninkaaksi”.
Kun kokki Auguste Escoffier astui uuteen työpaikkaansa Lontoon Savoy-hotellin keittiöön vuonna 1890, hän järkyttyi: kokit, joiden työsuhde hotellissa oli päättynyt edellisenä iltana, olivat sotkeneet koko keittiön.
Lattialla lojui astioita, mutta kaikkein pahinta oli se, että vandaalit olivat tyhjentäneet ruokakomerot, ja ravintolan kaikki pöydät oli varattu sille illalle.
Savoy-hotelli oli avattu vuonna 1889. Sen omisti teatterimagnaatti Richard D’Oyly Carte, joka oli rikastunut Savoy-teatterissa esitettävillä suosituilla Gilbertin ja Sullivanin opereteilla.
Savoysta oli pitänyt tulla Lontoon hienoin hotelli, jossa Carten äveriäät tuttavat viihtyisivät. Hotelli ei kuitenkaan ollut pystynyt täyttämään vaativien asiakkaiden odotuksia.
Siksi Carte oli irtisanonut koko henkilökuntansa ja palkannut tilalle uudeksi hotellinjohtajaksi César Ritzin ja keittiömestariksi Auguste Escoffierin.