Auguste Escoffier toimi kokkina yli 60 vuotta, ja häntä kutsuttiin "kokkien kuninkaaksi".

Auguste Escoffier: Ranskalaisen keittotaidon uudistaja

Ranskalainen kokki Auguste Escoffier oli sepän poika, joka kirjoitti keittiöalan raamatun ja uudisti gastronomiaa.

torstai 12. syyskuuta 2013 teksti Ebbe Rasch

Ranskalaisen keittotaidon uudistaja

Ranskalainen Auguste Escoffier oli liian heiveröinen seuratakseen isäänsä sepän ammattiin. Sen sijaan hänestä tuli kokki, ja hän osoitti pian loistavat lahjansa keittiössä.

Escoffier nosti Savoy-hotellin maineeseen

Escoffier teki sveitsiläisen hotellinomistajan César Ritzin kanssa Lontoon Savoy-hotellista maailman ylellisimmän hotellin, ja nykyään hän on tunnettu niin keittiön ammattilaisten kuin harrastajienkin keskuudessa kaikkialla maailmassa. Escoffieria pidetään modernin ranskalaisen keittiön isänä.

Lataa koko artikkeli ranskalaisesta mestarikokista Historian numerosta 14/2013.


Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta "Lataa artikkeli" -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...