Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuninkaallinen tarkastus: Britannian armeijan naisyksikön rivi on viivasuorana ojennuksessa nuoren prinsessa Elizabethin tarkastuksessa kuninkaallisessa maatalousnäyttelyssä. Yhdelle naisista jännitys on kuitenkin ilmeisesti ollut liikaa, sillä hän on pökertynyt kesken tarkastuksen.

Kulttuuri

Galleria: Historialliset täysosumat 2014

Historialliset täysosumat esittelevät historiaa nähtynä kameran linssin läpi. Kuvien ottajat ovat olleet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Galleriaa täydennetään jatkuvasti uusilla otoksilla.

Historiallinen golflyönti: Ensimmäisen maailmansodan jälkeen taitolentämisen suosio kasvoi Yhdysvalloissa, kun yksityishenkilöt saivat mahdollisuuden ostaa ilmavoimien vanhentuneita koulutus-koneita. Ihmiset innostuivat tekemään ilmassa kaikenlaisia temppuja ja ennätyksiä. Sijaisnäyttelijä Al Wilson ehti ensimmäisenä lyömään golflyönnin lentokoneen siiveltä, tietenkin lentäjänkypärä päässään ja golfbägi olalla roikkuen.

Väsyneet juhlijat: Woodstock, elokuu 1969. Yksi nuorisoliikkeen kohokohdista 1960-luvulla koettiin New Yorkin osavaltiossa Bethelin pelloilla, jonne 400 000 hippiä ja musiikinystävää kokoontui kolmeksi päiväksi kuuntelemaan aikansa tunnetuimpia rock-yhtyeitä ja laulajia. Kaikilla ei ollut kiire kotiin vielä festivaalien päätyttyäkään.

Autonpesua "liukuhihnalla": Britannia, joulukuu 1951. Rullahihna oli 35 metrin pituinen, ja 13 kumisaappaisiin ja -esiliinoihin pukeutunutta työntekijää ehti pestä sen varrella jopa kymmenen autoa tunnissa. Yhden auton pesu imurointeineen, huuhteluineen ja kiillotuksineen kesti puoli tuntia. Kuvan vettä kierrättävä autopesula­ oli maailman kolmas lajissaan.

Toverillinen syleily: YK, New York, syyskuu 1960. Kuuban johtaja Fidel Castro oli odottanut kauan tapaavansa neuvostoliittolaisen kollegansa. Kaivattu kohtaaminen tapahtui lopulta YK:n yleiskokouksessa, ja Neuvostoliiton Nikita Hruštšov oli tapaamisesta yhtä iloinen kuin Castro, ainakin ilmeestään päätellen.

"Sukeltava lautanen": New Yorkin satama, elokuu 1959. Ranskalainen merentutkija Jacques-Yves Cousteau esittelee uusinta "leluaan" tutkimusaluksensa Calypson kannella. Pienoissukellusvene SP-350 Denise oli ensimmäinen tutkimuskäyttöön tarkoitettu sukellusvene. Se ja kapteeni Cousteau punaisine­ pipoineen tulivat tutuiksi miljoonille television­katsojille ohjelmasta Merten salaisuudet.

Lentokone-tehtaan naiset:Long Beach, Kalifornia, 1942. Yhdysvallat tilasi toisen maailmansodan aikana valtavia määriä B-17-pommikoneita muun muassa Boeingin ja Douglasin tehtailta. Koneita tehtiin kaikkiaan 12 730, ja niitä valmistivat erityisesti naiset, jotka rakensivat pelkästään Douglasin Long Beachin tehtaalla 3 000 B-17-pommikonetta.

Huppu lievitti strutsin stressiä: Lontoo, maaliskuu 1924. Etelä-Afrikasta Britanniaan tuotua strutsia rauhoiteltiin peittämällä sen pää. Strutsi ­lajitovereineen oli määrä asettaa näytille Brittiläisen imperiumin mahtia esittelevään The British Empire Exhibitioniin. Näyttely oli auki kesän 1924, ja se avattiin vielä kesäksi 1925, vaikka jo ensimmäinen kausi oli ollut reilusti tappiollinen.

Lue myös:

Kulttuuri

Lady Chatterleyn rakastaja oli liian uskalias briteille

11 minuuttia
Hitler

Galleria: Hitlerin maalaukset

3 minuuttia
Sarjamurhaajat

Pedofiili aatelismies oli keskiajan karmein sarjamurhaaja

11 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota