Fabergén munaa tehtiin vuosi
Jokaisen pääsiäismunan valmistus oli pitkä prosessi, johon tarvittiin satoja asiantuntijoita. Carl Fabergé ei osallistunut itse käytännön työhön, mutta ideat olivat hänen.
Fabergé keksi ideat
Carl Fabergé oli yrityksen aivot, mutta muut hoitivat käytännön työt. Suunnittelijat loivat Fabergén idean pohjalta piirustukset ja mallit, jotka lähetettiin verstaaseen.
Innovatiivisuutta vaadittiin
Verstaassa työskenteli noin 500 kulta- ja jalokiviseppää, emaloijaa ja koristemaalaria. Jos Fabergén ideaa ei pystytty toteuttamaan olemassa olevilla tekniikoilla, hän edellytti, että työntekijät kehittivät uusia.
Fabergé itse teki värikokeiluja ja kehitti yli 140 uutta väriä. Valitettavasti hänen ohjeensa ja tekniikkansa hävisivät vallankumouksen pyörteissä vuonna 1917.
Fabergén munat toimitettiin henkilökohtaisesti
Kun keisarin pääsiäismuna oli valmis, Fabergé esitteli sen hallitsijalle muutama päivä ennen pääsiäistä. Verstaalla työntekijät odottivat jännittyneinä mestarin paluuta ja tietoa siitä, oliko hallitsija tyytyväinen saamaansa munaan.