Kolme muskettisoturia, linna

Uusi Kolme muskettisoturia -elokuva on kunnon vanhanajan toimintaviihdettä

Kuolemattoman klassikon uusi, kriitikoidenkin kehuma ranskalaisversio on yllättävän toimivaa toimintaviihdettä.

Alexandre Dumas’n klassikkoromaani Kolme muskettisoturia (1844) rynnistää jälleen valkokankaille uutena elokuvasovituksena, joka tarjoaa vauhdikasta toimintaa koko rahan edestä.

Ranskalainen Kolme muskettisoturia: D’Artagnan on kunnon vanhanajan toimintaviihdettä, joka vetää vertoja Hollywoodin hengästyttävimmillekin klassikoille.

Ohjaaja Martin Bourboulonin käsittelyssä romaanin miekkataiturit hyppäävät hevostensa selkään ja laukkaavat matkaan ilmeenkään värähtämättä, ja ruudinsavua ja klassista miekkataistelua on luvassa valkokankaan täydeltä.

Katso elokuvan traileri:

Video

Tuttu tarina on jaettu kahteen osaan

Kahden tunnin ja yhden minuutin pituinen elokuva kertoo tuttua tarinaa nuoresta kuumapäisestä d’Artagnanista, joka matkustaa vuonna 1627 Gascognesta Pariisiin ryhtyäkseen muskettisoturiksi.

Pääkaupungissa hänelle paljastuu kuninkaan vastainen salaliitto, ja hänen on taisteltava kaikin keinoin pahaa kardinaali Richelieuta ja hänen halpamaista vakoojaansa Milady de Winteria vastaan – tietysti kolmen muskettisoturin Athoksen, Porthoksen ja Aramiksen tuella.

Aiemmista elokuvasovituksista poiketen tarina on tällä kertaa jaettu kahteen osaan, ja toisen elokuvan on määrä saada ensi-iltansa Ranskassa joulukuussa.

Ensimmäinen elokuva on saanut jo Rotten Tomatoes -sivustolla hienosti 96-prosenttisesti myönteiset arviot.