Liekki ja sitruuna sotkee faktan ja fiktion
Elokuva-arvostelu: Liekki ja Sitruuna: Vuonna 1944 Liekki- ja Sitruuna-nimillä tunnetut vastarintamiehet eliminoivat natsimielisiä miehitetyssä Tanskassa.

Liekki ja Sitruuna pukeutuivat muun muassa poliisin valepukuun.
Ilmiantoiko Ketty Selmer Liekin?
Ei ole todisteita siitä, että Liekki ilmiannettiin saksalaisille. Elokuvan ohjaaja kertoo puhuneensa sellaisten henkilöiden kanssa, jotka olivat paikalla, kun Liekki jäi kiinni. Nämä kertoivat olleensa varmoja siitä, että [elokuvassa Liekin rakastajatar] Ketty Selmer ilmiantoi Liekin. Selmerillä oli tiettävästi suhde Gestapon päällikköön, mutta mitään todisteita hänen kaksoisagenttiudestaan ei ole.
Tekikö Liekki itsemurhan?
Liekki tappoi itsensä syanidikapselilla. Toisin kuin elokuvassa, Liekkiä ei kuitenkaan saarrettu kotiinsa. Oikeasti hän oli kahvilassa, kun Gestapon miehet sattumalta kävelivät ohi etsiessään toista vastarintamiestä, joka ei kuitenkaan ollut Liekin seurassa. Kun Liekki näki Gestapon miehet, hän pakeni toiseen kerrokseen ja surmasi itsensä.
Saivatko Liekki ja Sitruuna määräyksensä syyttäjältä?
Syyttäjä Winter on fiktiivinen henkilö, jonka esikuva on apulaissyyttäjä Vilhelm Leifer. Tämä kuului vastarintaliikkeen johtohahmoihin ja antoi sabotaasi- ja likvidointimääräyksiä, mutta ei henkilökohtaisten etujensa saavuttamiseksi, kuten elokuvassa. Elokuvan tapahtumien aikaan vuonna 1944 Leifer oli paennut Tukholmaan, eikä hän tiettävästi jaellut sieltä käskyjä.