Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuka sai ensimmäisenä tähden Walk of Famelle?

Hollywoodin kuuluisa Walk of Fame sai ensimmäisen tähtensä vuonna 1960, ja nyt tähtiverkosto kattaa jo tuhansia tähtiä ja useita kilometrejä jalkakäytävää.

Shutterstock

Ensimmäinen kuuluisuus, joka sai nimeään kantavan tähden Hollywoodin kuuluisalle Walk of Fame -kävelykadulle, oli yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja ja -tuottaja Stanley Kramer.

Hän sai tähtensä 28. maaliskuuta 1960 kunnianosoituksena elokuvilleen, jotka käsittelivät usein suurten elokuvastudioiden yleensä kaihtamia arkojakin poliittisia ja yhteiskunnallisia aiheita.

Kramerin tunnetuimpia elokuvia ovat Kahle (1958) ja Arvaa kuka tulee päivälliselle (1967), joiden kummankin aiheena oli rasismi.

Kramer sai vuonna 1961 kunnia-Oscarin panoksestaan elokuvataiteelle.

© AF Archive/Imageselect

Stuart halusi luoda turistimagneetin

Idean Walk of Fameen ja tähtiin keksi vuonna 1953 Hollywoodin kauppakamarin puheenjohtaja E. M. Stuart, joka toivoi tähtien tekevän Hollywoodia tunnetuksi ja houkuttelevan sinne matkailijoita – olihan Hollywood ”glamourin ja jänni­tyksen synonyymi” lähes kaikkialla maailmassa.

Innoituksena kävelykadun tähdille saattoi olla läheinen ­Hollywood Hotel, jonka kattoa koristivat kuuluisuuksien nimillä varustetut tähdet.

Kramerin tähden jälkeen Walk of Famelle on lisätty noin 2 600 tähteä osoittamaan kunnioitusta television, ­elokuvan, musiikin, radion ja teatterin saralla kunnostautuneille henkilöille.

Lue myös:

Elokuvat

23. helmikuuta 1945: Ikoninen lipunnosto Iwo Jimalla

3 minuuttia
Elokuvat

Thomas Edison ajoi filmitähdet Hollywoodiin

7 minuuttia
Elokuvat

Mary Pickford – Hollywoodin ensimmäinen supertähti

7 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota