Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kallokypärä Ecuador pikkuvauva

Pikkulapsilla oli kalloista tehdyt kypärät

Asiantuntijat eivät ole koskaan nähneet mitään vastaavaa. He olettavat, että kallojen tarkoitus oli suojella kuolleita lapsia.

Sara Juengst

Arkeologit tekivät Ecuadorista löydön, joka saa monilla kylmät väreet hiipimään selkäpiitä pitkin.

Noin 2 100 vuotta vanhojen hautojen kaivauksissa löytyi kahden pikkulapsen luurangot, joilla oli päässään toisten lasten kalloista tehdyt ”kypärät”.

Kallokypärissä oli pehmytkudosta

Asiasta kertoi Latin American Antiquity -lehdessä julkaistu tutkimusraportti. Raportin mukaan molemmat lapset olivat haudattaessa alle 18 kuukauden ikäisiä.

Heidän ”kallokypäränsä” olivat vanhemmilta lapsilta, jotka olivat kuollessaan 2–12-vuotiaita.

Katso kuvat oudosta löydöstä

Tutkijoiden mukaan vanhempien lasten kalloissa oli jäljellä vielä pehmytkudosta, kun ne asetettiin haudattavien lasten päähän.

Tutkimusraportin päälaatijan, Pohjois-Carolinan yliopiston Sara Juengstin mukaan se johtui mahdollisesti siitä, että lasten kallot eivät välttämättä pysy kasassa, jos niissä on pelkkää luuta jäljellä.

Mahdollisesti kyseessä rituaali

Lapset löydettiin Ecuadorin rannikolta Salango-nimisestä paikasta, jossa vaikutti niin sanottu guangalakulttuuri noin 2 000 vuotta sitten.

Tutkijat eivät vielä tiedä lasten kuolinsyytä, mutta kallokypärien he arvelevat liittyvän jonkinlaiseen rituaaliin, jolla lapsia yritettiin suojella tuonpuoleisessa.

Lue myös:

Urheilu

Autokauppias keksi hullun urheilulajin

1 minuuttia
Aseet

Onko nunchakuja käytetty sodassa?

2 minuuttia
Tekniikka

Hanki pieni ja näppärä Nordic-ilmastointilaite

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota