Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kon-Tiki-museossa on edelleen tuhansia Pääsiäissaaren esineitä, joita ei aiota palauttaa.

© Ritzau Scanpix
Kulttuuri - Arkeologia

Pääsiäissaaren kalloja palautetaan

Maailmankuulu Thor Heyerdahl toi Pääsiäissaaren matkaltaan mukanaan Norjaan tuhansia esineitä, mutta nyt osa esineistä palautetaan.

Norjalainen Thor Heyerdahl teki vuosina 1955–56 matkan Pääsiäissaarelle ja toi sieltä Norjaan tuhansia arkeologisissa kaivauksissa löytämiään esineitä.

Nyt Heyerdahlin poika on allekirjoittanut Oslossa sijaitsevan Kon-Tiki-museon puolesta sopimuksen muun muassa neljän kallon ja muutaman luurangon palauttamisesta Chileen.

Norjalaistutkijat ovat yrittäneet selvittää luurankojen dna:sta Pääsiäissaaren alkuperäisasukkaiden alkuperää siinä onnistumatta.

Thor Heyerdahl lähti seikkailemaan Polynesiaan

Thor Heyerdahl nousi maailmanmaineeseen vuonna 1947, kun hän lähti Perusta purjehtimaan balsapuusta rakennetulla lautallaan. Hän aikoi todistaa, että Polynesian asukkaat olivat saattaneet tulla Etelä-Amerikasta. 101 päivän päästä hän tiesi, oliko teoria mahdollinen. Siitä voit lukea enemmän täältä.

Lue myös:

Historianet.fi-sivusto

VOITA MAHTAVA LEGO TAJ MAHAL -SETTI

1 minuuttia
Arkielämä

Vahva porakone/ruuvinväännin huippuedullisesti

2 minuuttia
Rikolliset

Pääsiäislukemisto: Pohjolan murhat

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota