Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maailman suurin kulta-aarre löytyi

Yli 14 miljardin euron kulta-aarre lojui vuosia intialaisessa hindutemppelissä.

Vielä vähän aikaa sitten Sree Padmanabhaswamyn hindutemppelissä Etelä-Intiassa Keralan osavaltiossa ei ollut vartijoita.

Heinäkuun alussa viranomaiset kuitenkin ilmoittivat, että temppeliin on kertynyt noin 14 miljardin euron arvoinen historiallinen aarre.

Tieto pyhätön kullasta, jalokivistä ja veistoksista on tehostanut temppelin turvatoimia.

Rautaseinä pysäytti työt

Tähän mennessä arvokkaita esineitä on löydetty viidestä eri kammiosta.

Arkeologit ovat paikantaneet myös kuudennen kammion, mutta sinne johtavan oven takaa paljastanut rautaovi pysäytti työt. Nyt pohditaan, miten kammioon päästään.

"Kuudennen kammion avaamisessa on ilmennyt teknisiä ongelmia. Keskustelemme eri vaihtoehdoista kokouksessa perjantaina 8. heinäkuuta", kertoo eläkkeellä oleva tuomari N. M. Kishnan, joka johtaa Keralan korkeimman oikeuden nimittämää seitsemän miehen tutkimuspaneelia. Temppelin tietojen mukaan kammiota ei ole avattu 136 vuoteen.

Kuningasperheen vanha aarre

Aarre löydettiin, kun Keralan korkein oikeus oli määrännyt, että temppeli pitää tutkia. Pyhätön rakennustyöt aloitettiin 1500-luvulla.

Sittemmin pyhättö on ollut Travancoren kuningasperheen hallinnassa. Arvellaan, että temppelistä nyt löydetty aarre olisi aikoinaan kuulunut Travancoren kuningasperheelle.

Keralan korkein oikeus määräsi temppelin tutkittavaksi, koska Travancoren perhettä oli syytetty siitä, että se on antanut pyhätön rappeutua.

Aarteen kohtalo on epävarma

Nyt keskustellaan kiivasti siitä, mitä aarteelle tapahtuu. Kalleuksien arvon arvioidaan olevan suurempi kuin Delhin, Jharkhandin ja Uttarakhandin osavaltioiden budjetit yhteensä.

Keralan osavaltion pääministerin Oommen Chandyn tiedottajan mukaan Keralan osavaltiolla ei ole aikeita omia aarretta.

"Aarre on annettu temppelille, ja temppelille se kuuluu. Valtiolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa", toteaa tiedottaja P. T. Chacko.

Intian korkein oikeus ottaa aikanaan kantaa aarteen kohtaloon. Se tapahtuu kuitenkin vasta sitten, kun koko aarre on saatu arvioitua.

Lue myös:

Arkeologia

Lintutarkkailija löysi harvinaisen suuren kulta-aarteen

3 minuuttia
Arkeologia

Pellolta löytyi mahtava aarre

3 minuuttia
Juutalainen aarre Puola
Arkeologia

Arvoituksellinen aarre oli kätketty synagogan alle

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota