Spink & Son

Lattian alta löytyi kulta-aarre

Perhe teki hämmästyttävän löydön taloaan remontoidessaan. Aarre on nyt myynnissä kovaan hintaan.

Puoli vuotta sitten HISTORIA kertoi tanskalaisperheestä, jonka keittiön lattian alla oli vanha riimukivi. Nyt englantilaisperhe on tehnyt yhä hämmästyttävän löydön omasta keittiöstään.

Perhe alkoi vuonna 2019 remontoida vanhaa, 1700-luvun taloaan Ellerbyssä, joka sijaitsee Länsi-Englannissa Hullin lähellä. Kun remonttimiehet irrottivat lattialankkuja, he löysivät kulta-aarteen, joka sisälsi runsaat 260 kultakolikkoa ajalta 1610–1727.

Aarre on nyt huutokaupattavana, ja siitä odotetaan saatavan ainakin noin 300 000 euroa.

Spink & Son -huutokauppakamari kutsuu aarretta ”hemmetin suureksi säästöpossuksi”.

© Spink & Son

Ei luottoa pankkiin

Aarre on ilmeisesti kuulunut Joseph ja Sarah Fernley-Maistersille, jotka omistivat talon 1700-luvulla. Syitä siihen, että he piilottivat rahat lattialankkujen alle, voi olla useita.

”Joseph ja Sarah eivät mitä ilmeisimmin luottaneet vasta perustettuun Bank of Englandiin ja [uusien] setelirahojen arvoon, arvelee Gregory Edmund huutokauppakamari Spink & Sonista, joka myy aarretta.

Toinen mahdollinen selitys on se, että lähellä rannikkoa sijaitsevassa talossa asuva aviopari pelkäsi ranskalaisten hyökkäystä. 1700-luvulla Britannia ja Ranska kävivät keskenään kaikkiaan kuusi sotaa.

On myöskin arvoitus, miksi Fernley-Maistersit eivät koskaan kaivaneet kultakolikoitaan esiin lattian alta, missä ne lojuivat aivan heidän jalkojensa alla.