Lattian alta löytyi kulta-aarre

Perhe teki hämmästyttävän löydön taloaan remontoidessaan. Aarre on nyt myynnissä kovaan hintaan.

Perhe teki hämmästyttävän löydön taloaan remontoidessaan. Aarre on nyt myynnissä kovaan hintaan.

Spink & Son

Puoli vuotta sitten HISTORIA kertoi tanskalaisperheestä, jonka keittiön lattian alla oli vanha riimukivi. Nyt englantilaisperhe on tehnyt yhä hämmästyttävän löydön omasta keittiöstään.

Perhe alkoi vuonna 2019 remontoida vanhaa, 1700-luvun taloaan Ellerbyssä, joka sijaitsee Länsi-Englannissa Hullin lähellä. Kun remonttimiehet irrottivat lattialankkuja, he löysivät kulta-aarteen, joka sisälsi runsaat 260 kultakolikkoa ajalta 1610–1727.

Aarre on nyt huutokaupattavana, ja siitä odotetaan saatavan ainakin noin 300 000 euroa.

Spink & Son -huutokauppakamari kutsuu aarretta ”hemmetin suureksi säästöpossuksi”.

© Spink & Son

Ei luottoa pankkiin

Aarre on ilmeisesti kuulunut Joseph ja Sarah Fernley-Maistersille, jotka omistivat talon 1700-luvulla. Syitä siihen, että he piilottivat rahat lattialankkujen alle, voi olla useita.

”Joseph ja Sarah eivät mitä ilmeisimmin luottaneet vasta perustettuun Bank of Englandiin ja [uusien] setelirahojen arvoon, arvelee Gregory Edmund huutokauppakamari Spink & Sonista, joka myy aarretta.

Toinen mahdollinen selitys on se, että lähellä rannikkoa sijaitsevassa talossa asuva aviopari pelkäsi ranskalaisten hyökkäystä. 1700-luvulla Britannia ja Ranska kävivät keskenään kaikkiaan kuusi sotaa.

On myöskin arvoitus, miksi Fernley-Maistersit eivät koskaan kaivaneet kultakolikoitaan esiin lattian alta, missä ne lojuivat aivan heidän jalkojensa alla.