Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Naisen kädet oli sidottu yhteen ja molemmat jalat irrotettu. Toinen jalka oli asetettu naisen vartalon viereen.

Kulttuuri - Arkeologia

Kaivauksissa löytyi outojen rituaalimurhien uhreja

Vesijohdon kaivutöiden yhteydessä löytyi muinainen asuinpaikka ja erikoisesti haudattuja luurankoja. Arkeologien mukaan vainajat on mahdollisesti murhattu rituaalisesti.

Vesijohdon kaivutöiden yhteydessä Oxfordshiresta Etelä-Englannista löydettiin 26 luurankoa, jotka oli aseteltu hautoihin kummallisiin asentoihin. Arkeologien mukaan paikalla on ollut asutusta 3 000 vuotta sitten.

Mahdollisesti kyse ihmisuhreista

Arkeologit löysivät paikalta muun muassa ruukkuja, piityökaluja ja kamman, mutta huomiota herättävin löytö olivat luurangot. Monet niistä oli haudattu rautakaudelle epätyypillisellä tavalla.

Osalta luurangoista oli pää irrotettu ja asetettu jalkojen viereen, osalla jalat oli aseteltu vartalon sivuille. Omituiset hautaukset olivat todennäköisesti osa uskonnollista rituaalia, mutta ne saattavat viitata myös ihmisuhrauksiin.

”Löytö haastaa käsityksiämme menneisyydestä ja voi lisätä ymmärrystämme tuhansia vuosia sitten eläneistä ihmisistä ja heidän suhteestaan uskontoon”, kaivausten johtaja Neil Holbrook totesi.

Kuuluisa hevosenkuva sijaitsee lähellä

Kaivausten lähellä on kukkula, jolla on niin sanottu Uffingtonin valkoinen hevonen – 110 metriä pitkä, liitukivellä tehty hevosta esittävä kuva noin 1000-luvulta eaa. Hevosen ovat ehkä luoneet samat rautakauden ihmiset, joiden asuinpaikka ja hautoja juuri löydettiin.

Englantilaisilla kukkuloilla on monia suuria liitukivikuvioita, joista 3 000 vuotta vanha ja 110 metriä pitkä Uffington White Horse eli Uffingtonin valkoinen hevonenon tiedetysti vanhin.

© Shutterstock

Lue myös:

Arkeologia

Portugalista löytyi Stonehengeä muistuttava monumentti

3 minuuttia
Arkeologia

Maan alta paljastui nekropoli

2 minuuttia
Allensbach hirsipuu Bodensee
Arkeologia

Makaaberi löytö: Mies haudattiin kädet sidottuna hirttolavan juureen

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota